Vâlcea: Dosar penal în cazul femeii din Băbeni, cu COVID-19, care a mers la primărie, apoi la medic

Vâlcea: Dosar penal în cazul femeii din Băbeni, cu COVID-19, care a mers la primărie, apoi la medic

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul persoanei din oraşul Băbeni, care, după ce a aflat că un vârstnic pe care l-a îngrijit în Bucureşti a fost confirmat cu COVID-19, s-a deplasat la primăria localităţii, de unde a fost îndrumată să meargă la medicul de familie.

"În fapt, în cursul lunii martie 2020, o persoană venită din municipiul Bucureşti, unde a îngrijit un bătrân despre care a aflat ulterior revenirii la domiciliul din Băbeni că a fost contaminat cu virusul SARS-COV2, s-a deplasat la Primăria Oraşului Băbeni, unde funcţionarii au îndrumat-o să meargă la medicul de familie, existând astfel posibilitatea răspândirii bolii cauzate de virusul SARS-COV 2", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, remis, vineri, AGERPRES.

În cauză, urmărirea penală este efectuată de poliţişti din Băbeni sub supravegherea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Pe 6 aprilie, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea, a transmis presei, printr-o informare, că persoana care a revenit din Bucureşti a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi este internată. În aceeaşi informare se menţiona că, la întoarcerea din Bucureşti, persoana respectivă s-a prezentat la medicul de familie unde a fost consultată, iar personalul medical a purtat, în momentul consultului, echipament de protecţie standard, este asimptomatic şi a primit recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu. Tot în informarea de presă se menţiona că persoana în cauză a purtat mască şi mănuşi în timpul deplasării şi nu a avut contacţi apropiaţi.

Presa locală din Vâlcea a relatat, la începutul acestei săptămâni, despre faptul că o femeie din Băbeni, care a revenit din Bucureşti după ce a îngrijit un vârstnic, a aflat că bătrânul a fost diagnosticat cu COVID-19. După ce a aflat că vârstnicul pe care l-a îngrijit este confirmat cu coronavirus, femeia s-ar fi dus la Primăria Băbeni pentru a expune situaţia, iar de acolo a fost îndrumată să meargă la medicul de familie, unde s-a deplasat în aceeaşi zi. Ea s-ar fi întors din Bucureşti la Băbeni cu mai multe mijloace de transport călători. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /