Vâlcea: Două persoane implicate în agresarea poliţiştilor din Prundeni, cercetate pentru ultraj şi lipsire de libertate

Vâlcea: Două persoane implicate în agresarea poliţiştilor din Prundeni, cercetate pentru ultraj şi lipsire de libertate

Procurorii vâlceni au dispus începerea urmării penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în cazul a două persoane bănuite de agresarea celor doi agenţi de poliţie din Prundeni .

Printr-un comunicat de presă, transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, procurorii au anunţat că persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate la Slatina, judeţul Olt, fiind aduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru efectuarea actelor de urmărire penală.

"În noaptea de 19/20 noiembrie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orelor 01.00, doi agenţi de poliţie, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Prundeni, judeţul Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiul Drăgăşani. În cauză s-a dispus de către procurori începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", se arată în comunicatul Parchetului Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, cei doi bărbaţi suspectaţi au fost depistaţi în trafic, la Slatina, ulterior aceştia fiind aduşi la Drăgăşani pentru audieri, la Parchetul Drăgăşani fiind audiate în cursul nopţii şi alte persoane care au fost implicate în altercaţie.

În noaptea de marţi spre miercuri, doi poliţişti de la Secţia de Poliţie din Prundeni, care se aflau în urmărirea unei autoutilitare care transporta porci pe DN 64 (Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani), au fost agresaţi fizic de mai multe persoane, în faţa unei gospodării din satul Călina, unde şoferul urmărit a coborât din maşină după ce agenţii au încercat să-l oprească, inclusiv prin executarea a nouă focuri de armă.

Sindicaliştii de la Europol au anunţat pe pagina de Facebook că cei doi poliţişti au ajuns la spitalul din Drăgăşani cu diferite traumatisme cranio-faciale şi că cei care i-au atacat i-ar fi deposedat de armamentul şi muniţia din dotare, respectiv de 2 pistoale şi 2 încărcătoare.

"Se pare că după ce i-au deposedat de arme şi i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre poliţişti, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul doar că încărcătorul era gol, poliţistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi", se precizează în postarea celor de la Sindicatul Europol. AGERPRES / (AS - autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...