Vâlcea: Percheziţii în trei judeţe, la persoane bănuite de fraude informatice

Vâlcea: Percheziţii în trei judeţe, la persoane bănuite de fraude informatice

Poliţiştii vâlceni, sub coordonarea DIICOT, au efectuat marţi trei percheziţii în judeţele Alba, Sibiu şi Vâlcea, la domiciliile unor persoane bănuite că au organizat licitaţii online cu bunuri fictive, prejudiciul în dosar fiind estimat la circa 75.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, remis marţi AGERPRES, poliţiştii de combatere a criminalităţii din Vâlcea, sub coordonarea DIICOT Piteşti, au destructurat un grup infracţional organizat, ai cărei membri, începând din 2005, ar fi organizat licitaţii online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar şi alte bunuri, încasând banii, fără a livra produsele.

Faptele au fost comise în Franţa, Austria, Belgia, Marea Britanie şi Germania.

Percheziţiile au vizat opt persoane cu vârste între 26 şi 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, iar trei dintre persoanele bănuite de infracţiunile menţionate au fost conduse la audieri la sediul DIICOT Piteşti.

În urma acţiunilor de marţi, la care au participat şi poliţişti din Alba şi Sibiu, precum şi jandarmi, au fost ridicate pentru cercetări mai multe laptopuri, stick-uri, un hard extern şi mai multe înscrisuri bancare. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...