Vâlcea: PNL - 52 primari, PSD - 32, PER - 2, ALDE - 2 și 1 independent (numărătoare paralelă partide)

Vâlcea: PNL - 52 primari, PSD - 32, PER - 2, ALDE - 2 și 1 independent (numărătoare paralelă partide)

Liberalii și-au adjudecat 52 de primării, social-democrații 32, ecologiștii 2, ALDE 2 și un independent, sunt rezultatele în urma numărătorii paralele efectuate de partidele din Vâlcea.

Astfel, liberalii au reușit să-și adjudece primăriile din orașele Bălcești, Berbești, Ocnele Mari, Brezoi, Călimănești, Govora, în timp de PSD a obținut victoria în municipiul Drăgășani și orașele Băbeni, Horezu, Băile Olănești.

De remarcat faptul că atât PNL cât și PSD au făcut schimb de orașe față de mandatul 2012—2016, liberalii au pierdut în detrimentul PSD orașele Horezu și Băbeni, dar au luat de la social-democrați orașele Bălcești și Ocnele Mari.

PSD a pierdut însă Primăria Râmnicu Vâlcea, cea care revine fostului primar democrat-liberal de până în 2010, Mircia Gutău, oferind astfel Partidului Ecologist Român o primărie reședință de județ. Ecologiștii au reușit să câștige și Primăria comunei Măciuca.

ALDE Vâlcea a obținut două victorii, în comunele Runcu și Ghioroiu, iar un independent, Constantin Neagoe, a câștigat un nou mandat la Primăria Ionești.

AGERPRES / (AS — autor: Liviu Popescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...