Vâlcea: Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Județean

Vâlcea: Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Județean

Procurorii DNA au plecat, miercuri seara, de la sediul Consiliului Județean Vâlcea cu mai multe documente de la compartimentul tehnic, în urma unor percheziții care au avut loc în cursul zilei la sediul instituției, dar și la mai multe societăți comerciale și la domiciliile administratorilor acestora, într-un dosar care vizează lucrări de infrastructură în domeniul situațiilor de urgență, precum și fonduri europene.

* DNA: 17 percheziții în București și județul Vâlcea; una — la o instituție publică

Referitor la aceste percheziții, președintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, a declarat că "verificările au la bază mai multe sesizări și că angajații instituției colaborează cu organele de control, fără a împiedica desfășurarea anchetei".

Astfel, încă de miercuri dimineața, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean Vâlcea, compartimentul vizat fiind cel tehnic, care este condus de inginerul Florea Mierluși.

Potrivit surselor judiciare, descinderile au avut ca obiect lucrările pe situații de urgență, realizate în cursul anului trecut de mai multe societăți comerciale prin încredințare directă, în cazul mai multor localități din județ.

Conform surselor citate, aceste verificări s-au făcut în cazul unor comune care au raportat fictiv "situații calamitate", pentru care au fost alocate fonduri și unde "au fost decontate lucrări neexecutate".

În cursul perchezițiilor efectuate la sediile unor agenți economici, un administrator de firmă a făcut infarct, fiind necesară intervenția unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgență la București, unde a fost operat.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, transmis AGERPRES, procurorii au efectuat 17 percheziții în București și județul Vâlcea, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2013 — 2014.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 — 2014. În cursul zilei de 30 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații, situate în municipiul București și județul Vâlcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Perchezițiile procurorilor au vizat sediul Consiliului Județean Vâlcea și domiciliile unor angajați ai instituției.

AGERPRES/(AS — Liviu Popescu, editor: Elena Stanciu, editor online: Alexandra Cruceru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...