Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Valentin-Alexandru Jucan: CSM nu a exercitat niciodată presiuni asupra CNA

Consiliul Superior al Magistraturii nu a exercitat niciodată presiuni asupra Consiliului Național al Audiovizualului, a declarat marți Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

"Ca urmare a unor speculații apărute în presă referitoare la 'presiunile CSM asupra CNA de a amenda posturi de televiziune', fac următoarele precizări: raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare — MCV, publicat de Comisia Europeană, în data de 25 ianuarie, conține referiri la modul defectuos în care CNA și-a îndeplinit misiunea, în contextul în care au fost înregistrate, din nou, atacuri la adresa justiției, acestea neputând a fi considerate investigații jurnalistice corecte. Plenul CSM, sesizat de Inspecția Judiciară, a constatat în mai multe rânduri astfel de cazuri. În baza protocolului de colaborare încheiat între CSM și CNA, constatările în cauză au fost transmise spre analiză membrilor Consiliului Național al Audiovizualului. Niciodată Consiliul Superior al Magistraturii nu a solicitat CNA impunerea de sancțiuni, în conformitate cu cele constatate de plenul CSM", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Valentin-Alexandru Jucan a spus că membrii CNA au analizat sesizările primite exclusiv în baza Legii audiovizualului și Codului de reglementare a conținutului audiovizual, confirmând sau nu, în totalitate sau în parte, constatările CSM.

Potrivit lui Jucan, plenul CSM, în deciziile sale, poate reține fapte care exced aria de acoperire a Legii audiovizualului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

2 Cum arată calculele. O prezență mare la vot îngroapă PSD

3 Replica lui Liviu Avram la minciunile lui Nicolicea. Oameni buni, nemernicii ăștia sunt din ce în ce mai agres…

4 VIDEO „Du-te-n morții mă-tii!”. Deputat PSD, comportament de interlop, a dat să lovească un protestatar

5 Info. SCANDAL la Guvern! Dăncilă a cerut intimitate înainte de a vorbi cu președintele! A dat-o afară din biro…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze