Valentin-Alexandru Jucan: CSM nu a exercitat niciodată presiuni asupra CNA

Valentin-Alexandru Jucan: CSM nu a exercitat niciodată presiuni asupra CNA

Consiliul Superior al Magistraturii nu a exercitat niciodată presiuni asupra Consiliului Național al Audiovizualului, a declarat marți Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

"Ca urmare a unor speculații apărute în presă referitoare la 'presiunile CSM asupra CNA de a amenda posturi de televiziune', fac următoarele precizări: raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare — MCV, publicat de Comisia Europeană, în data de 25 ianuarie, conține referiri la modul defectuos în care CNA și-a îndeplinit misiunea, în contextul în care au fost înregistrate, din nou, atacuri la adresa justiției, acestea neputând a fi considerate investigații jurnalistice corecte. Plenul CSM, sesizat de Inspecția Judiciară, a constatat în mai multe rânduri astfel de cazuri. În baza protocolului de colaborare încheiat între CSM și CNA, constatările în cauză au fost transmise spre analiză membrilor Consiliului Național al Audiovizualului. Niciodată Consiliul Superior al Magistraturii nu a solicitat CNA impunerea de sancțiuni, în conformitate cu cele constatate de plenul CSM", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Valentin-Alexandru Jucan a spus că membrii CNA au analizat sesizările primite exclusiv în baza Legii audiovizualului și Codului de reglementare a conținutului audiovizual, confirmând sau nu, în totalitate sau în parte, constatările CSM.

Potrivit lui Jucan, plenul CSM, în deciziile sale, poate reține fapte care exced aria de acoperire a Legii audiovizualului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…