Valentin-Alexandru Jucan: CSM nu a exercitat niciodată presiuni asupra CNA

Consiliul Superior al Magistraturii nu a exercitat niciodată presiuni asupra Consiliului Național al Audiovizualului, a declarat marți Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

"Ca urmare a unor speculații apărute în presă referitoare la 'presiunile CSM asupra CNA de a amenda posturi de televiziune', fac următoarele precizări: raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare — MCV, publicat de Comisia Europeană, în data de 25 ianuarie, conține referiri la modul defectuos în care CNA și-a îndeplinit misiunea, în contextul în care au fost înregistrate, din nou, atacuri la adresa justiției, acestea neputând a fi considerate investigații jurnalistice corecte. Plenul CSM, sesizat de Inspecția Judiciară, a constatat în mai multe rânduri astfel de cazuri. În baza protocolului de colaborare încheiat între CSM și CNA, constatările în cauză au fost transmise spre analiză membrilor Consiliului Național al Audiovizualului. Niciodată Consiliul Superior al Magistraturii nu a solicitat CNA impunerea de sancțiuni, în conformitate cu cele constatate de plenul CSM", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Valentin-Alexandru Jucan a spus că membrii CNA au analizat sesizările primite exclusiv în baza Legii audiovizualului și Codului de reglementare a conținutului audiovizual, confirmând sau nu, în totalitate sau în parte, constatările CSM.

Potrivit lui Jucan, plenul CSM, în deciziile sale, poate reține fapte care exced aria de acoperire a Legii audiovizualului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…