Vara în familie: 1.500 de euro, bugetul mediu pentru 7 zile cu cei mici în Antalya, Belek sau Creta

Bugetul mediu alocat în acest an de familiile cu doi copii pentru un concediu de șapte zile în Turcia sau Grecia se ridică la circa 1.500 de euro, conform unei analize a unei agenții de turism online, remisă vineri AGERPRES.

Antalya, Belek, Lara, Creta și Rhodos sunt destinațiile externe preferate de turiștii români pentru că vin cu facilități adaptate tuturor vârstelor. Astfel, familiile cu copii mici au acces la creșă, la spațiile verzi și la locurile de joacă special amenajate.

În ceea ce privește familiile cu copii de peste 3 ani, există, mai ales în stațiunile din Turcia, piscine special amenajate, parcuri acvatice, mini cluburi, camere cu jucării, programe de animație pentru copii, locuri de joacă adaptate tuturor vârstelor, terenuri pentru mini fotbal sau mini golf, dar și discoteci sau cinematografe cu proiecții de filme pentru copii.

"Românii care rezervă sejururi în vara acestui an aleg, cu precădere, Turcia și Grecia, destinații externe renumite pentru familiile cu copii, pentru că asigură facilități adaptate tuturor gusturilor și vârstelor. Părinților care vor să aibă parte de mai multă odihnă în concediu și activități multiple pentru copii, le recomandăm Turcia, o țară cu complexuri turistice mari, unde, cu siguranță, cei mici nu se vor plictisi. Celor care doresc să viziteze împrejurimile, le recomandăm insulele grecești, cu peisaje încântătoare', a spus Remus Vișan, managing director Paravion.

Potrivit acestuia, bugetul mediu alocat în acest an pentru familiile cu doi copii se ridică la aproximativ 1.500 de euro, pentru un sejur de 7 nopți, sumă similară cu cea de anul trecut. Familiile cu copii mai mici de 3 ani beneficiază, de regulă, de gratuitate pentru cei mici atât pentru transportul cu avionul, cât și la cazare. În schimb, serviciile de creșă și supravegherea asigurată de bone se plătesc separat.

Cei care vor să ajungă într-o destinație externă, dar nu au un buget ridicat, pot alege Antalya unde sunt disponibile pachete de la 800 euro pentru familiile cu doi copii, prețul incluzând biletele de avion, transportul aeroport-hotel-aeroport și cazarea pentru 7 nopți, în regim all inclusive.

Una dintre stațiunile mai puțin "prietenoase" cu cei mici este Lefkada, care, deși este vizitată intens de turiștii români, nu este neapărat o destinație ideală, întrucât, pe partea vestică a stațiunii trebuie coborâte numeroase scări pentru a ajunge la plajele cu nisip și pietriș, iar hotelurile nu sunt situate aproape de plajă. O insulă recomandată cuplurilor și familiilor care călătoresc fără copii este Santorini, unde, de asemenea, accesul este dificil pe plajă.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan