Varianta Delta a COVID-19 afectează din ce în ce mai mulţi tineri şi copii (medic bulgar)

Varianta Delta a COVID-19 afectează din ce în ce mai mulţi tineri şi copii (medic bulgar)

Directorul Spitalului Universitar Aleksandrovska, din Sofia, dr.Atanas Atanasov, avertizează că varianta Delta a COVID-19 afectează din ce în ce mai mulţi tineri şi copii.

„Medicii sunt supuşi unei presiuni psihologice şi fizice incredibile, unui stres zilnic şi anxietăţii. De aceea, trebuie să facem un nou apel către oameni să se vaccineze. Poate că la început au ezitat, dar după atâtea luni, este clar că aceste vaccinuri protejează împotriva formelor severe de coronavirus şi deceselor. În spitale, ajung persoanele care sunt deja în stare gravă şi s-au tratatat în ambulatoriu sau nu au fost trataţi deloc. Sunt internaţi în spital cu complicaţii şi insuficienţă respiratorie pulmonară. Mortalitatea, mai ales în secţiile de terapie intensivă, este extrem de mare. Majoritatea persoanelor care ajung la intubare, de obicei mor. Nicio persoană vaccinată nu a decedat la noi în spital.

Am pregătit un plan de acţiune care se modifică dinamic în funcţie de situaţie. Momentan, nu există riscul ca pacienţii să rămână fără îngrijire medicală”, a explicat medicul bulgar./ddaniela/sdm2

(www.dariknews.bg – 23 octombrie)

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

4 Așa o fi?

5 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...