Variola maimuţei: Portugalia, cu 58 de cazuri, studiază vaccinarea lucrătorilor sanitari

Variola maimuţei: Portugalia, cu 58 de cazuri, studiază vaccinarea lucrătorilor sanitari

Portugalia, care a ajuns la 58 de cazuri confirmate de variola maimuţei, studiază să vaccineze persoanele de contact ai celor infectaţi şi lucrătorii din sistemul medical, au informat joi autorităţile sanitare lusitane, citate de EFE.

Numărul infecţiilor a crescut cu încă 9 cazuri în ultimele ore, ajungând la 58, iar virusul continuă să se răspândească în această ţară.

Potrivit ultimului raport al Direcţiei Generale de Sănătate (DGS), toţi cei contagiaţi sunt de sex masculin cu vârste cuprinse între 23 şi 61 de ani, însă majoritatea au sub 40 de ani.

În ce priveşte zonele, Lisabona şi Valle del Tajo sunt regiunile cele mai afectate.

DGS a precizat că lucrează la crearea unei "rezerve naţionale de vaccinuri" şi că evaluează posibilitatea de a vaccina "contacţii cazurilor confirmate" şi profesioniştii din sistemul sanitar "în contextul acestui focar" de variola maimuţei.

Cazurile identificate "sunt stabile sub monitorizarea asistenţilor medicali sau ambulator", se arată într-un comunicat.

Variola maimuţei, provocată de un virus de gen Ortopoxvirus, este o boală rară transmisibilă prin contact cu animale sau persoane infectate sau cu obiecte contaminate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…