Varujan Pambuccian: O să susţinem un Guvern PNL

Varujan Pambuccian: O să susţinem un Guvern PNL

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat luni că deputaţii grupului său vor susţine un Guvern PNL.

"O să susţinem un Guvern PNL şi nu am pus condiţii pentru susţinerea aceasta, ci am discutat chestiunile pe care ni le dorim de la acest guvern, care sunt în linii mari chestiuni care ţin de minorităţi şi de culte. (...) Ne-am dori, de exemplu, ca Departamentul pentru culte să rămână în subordinea primului ministru, aşa cum a fost şi până acum. Ne-am dori ca o serie de chestiuni legislative care rămăseseră restante legate de minorităţi, nu mă refer aici la legea-cadru, să le trecem în anul care urmează", a afirmat Pambuccian, după întrevederea avută cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi alţi liberali.

Varujan Pambuccian a spus că garantează pentru toate cele 17 voturi din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

El a subliniat că reprezentanţii minorităţilor naţionale nu şi-au dorit niciodată să facă parte dintr-un guvern.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a precizat că discuţia a fost una benefică, menţionând că PNL a avut întotdeauna o relaţie de parteneriat cu minorităţile naţionale.

"Chiar dacă nu ştim cine a votat la moţiune fiindcă a fost vot secret, le-am mulţumit parlamentarilor din grupul minorităţilor care au dat un vot în favoarea moţiunii. I-am asigurat pe toţi că relaţia va rămâne o relaţie la fel de deschisă, de dialog, de colaborare şi foarte multă atenţie pentru problematica minorităţilor naţionale", a afirmat preşedintele PNL. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria