Vaslui: 19 persoane reținute de procurorii DIICOT în dosarele celor două grupări specializate în trafic de droguri

Vaslui: 19 persoane reținute de procurorii DIICOT în dosarele celor două grupări specializate în trafic de droguri

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT au reținut 19 persoane, pentru care s-a solicitat instanțelor și arestare preventivă, în cele două dosare vizând grupări infracționale specializate în trafic de droguri care au acționat în județele Iași, Vaslui și Bacău.

Potrivit unui comunicat IGPR transmis miercuri AGERPRES, în urma celor 31 de percheziții domiciliare, efectuate marți în Iași și Bârlad și în orașul Podu Iloaiei, pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi comercializat cannabis și produse etnobotanice către consumatori din municipiul Iași, au fost reținute 15 persoane, urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar față de alte 7 persoane s-a luat măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

'Din cercetări a rezultat că produsele etnobotanice și drogurile ar fi fost fabricate de către persoanele bănuite de comiterea faptelor sau achiziționate din mediul online, din România sau state membre ale UE. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1 kg. de produse cu efect psihoactiv atât vrac cât și preparate în doze pentru comercializare, 500 de g. de cannabis, 7 cântare electronice, 3 pistoale cu gaz și aer comprimat, arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile și diverse substanțe chimice folosite ca materii prime', precizează sursa citată.

De asemenea, în cadrul celuilalt dosar penal, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii DIICOT Bacău au efectuat o percheziție în municipiul Iași, 3 percheziții în Piatra Neamț și în municipiul Bacău, la membrii unei grupări inracționale specializată în trafic de droguri de risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 300 g. de substanțe vegetale cu efect psihoactiv, 5 plante de cannabis și instalația pentru cultivarea acestora, 32 de g. de cannabis, o balanță electronică, 6 telefoane mobile, un hard-disk și 3.500 de lei. De asemenea, 4 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar față de altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

'Membrii grupării infracționale, aflați în legătură cu gruparea infracțională din Iași, sunt bănuiți că, începând cu luna octombrie a anului 2015, ar fi alimentat piața drogurilor din municipiul Bacău și municipiul Piatra Neamț. Drogurile și substanțele psihoactive ar fi fost procurate de la un distribuitor din municipiul Iași, precum și prin cultivarea 'indoor' a plantelor de cannabis de către dealer-ii locali', se mai arată în comunicatul IGPR.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!