Vaslui: Bărbat decedat după ce a fost preluat de medici cu o hipertermie de 42,5 grade

Vaslui: Bărbat decedat după ce a fost preluat de medici cu o hipertermie de 42,5 grade

Un bărbat de 48 ani, din satul Sauca, comuna vasluiană Laza, a murit sâmbătă după-amiază, după ce a lucrat la câmp în condiții caniculare, i-a venit rău și a fost preluat de un echipaj SMURD Vaslui cu o hipertermie de 42,5 grade, a declarat, duminică, dr. Alexandrina Ciubotari din cadrul SMURD Vaslui.

Potrivit sursei citate, echipajul SMURD a găsit victima în stop cardiorespirator, însă în urma manevrelor de resuscitare a reușit să-i repornească inima. În momentul când a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Vaslui, bărbatul a intrat din nou în stop cardiorespirator, medicii l-au resuscitat timp de 45 de minute, dar în cele din urmă au declarat decesul.

"Pacientul a fost preluat sub manevre de resuscitare, stabilizat și adus la UPU. Aici a prezentat al doilea stop, s-au făcut manevre 45 de minute, nu a răspuns, declarându-se decesul. Pacientul a lucrat în această zi, în condiții caniculare. Acasă s-a deteriorat starea lui neurologică și a intrat în stop. La preluare, pacientul avea hipertermie 42,5 grade temperatură. Căldura a fost de vină. Populația nu ține cont de atenționări și ne confruntăm cu victime la acest moment", a spus Ciubotari.

AGERPRES/(A — autor: Dan Paic, editor: Florin Marin editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!