Vaslui: Bărbat urmărit de autoritățile din Italia, Slovacia și Danemarca, depistat la Albița

Vaslui: Bărbat urmărit de autoritățile din Italia, Slovacia și Danemarca, depistat la Albița

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținut un bărbat din Republica Moldova, care era căutat de autoritățile din Italia, Slovacia și Danemarca, pentru executarea unei pedepsei privative de libertate de 3 ani.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, bărbatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în țară, ca pasager într-un autocar.

"La controlul specific, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, emisă de autoritățile italiene, deoarece persoana avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de trei ani, pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății private, pe teritoriul Italiei. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că pe numele tânărului sunt emise alte două alerte de către autoritățile din Slovacia și Danemarca", precizează sursa citată.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

AGERPRES (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?