Vaslui: Disensiuni în PNL după excluderea unui primar şi a vicepreşedintelui organizaţiei judeţene

Vaslui: Disensiuni în PNL după excluderea unui primar şi a vicepreşedintelui organizaţiei judeţene

Vicepreşedintele PNL Vaslui, Dan Liviu Cain, consilier judeţean al formaţiunii, şi primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş, recent excluşi din partid, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că îndepărtarea lor din rândurile PNL a fost nestatutară, acuzând conducerea organizaţiei liberale de comportament abuziv.

Acuzaţi că au încălcat în mod sistematic statutul PNL, prin atacurile aduse partidului sau prin participarea la întrunirile altor formaţiuni politice, cei doi au afirmat că au fost excluşi din partid fără să fi fost înştiinţaţi anterior şi că cel care nu respectă statutul este chiar liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

"Tot ceea ce se întâmplă în PNL de doi ani încoace este total anormal. Au fost doar excluderi pe bandă rulantă. Rolul unui preşedinte este să adune, nu să risipească. Din păcate, munca noastră a fost de prisos. Comuna pe care o conduc s-a confruntat în ultimii ani cu o situaţie financiară gravă. Indiferent că la conducerea Guvernului au fost Ponta, Cioloş sau Grindeanu, eu am mers la Bucureşti şi am cerut ajutor. Acum, în ceasul al treisprezecelea, am primit ajutor de la Guvern şi, de aceea, m-au asociat imediat cu PSD sau ALDE. Excluderea noastră s-a făcut într-o şedinţă organizată noaptea, la care nu am avut acces", a afirmat primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş.

Vicepreşedintele PNL, consilierul judeţean Dan Liviu Cain, a menţionat că nu a fost anunţat cu privire la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL în care s-au decis excluderile, deşi statutul prevede că toţi cei propuşi spre sancţionare trebuie anunţaţi cu cel puţin trei zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă.

"Sunt vicepreşedinte PNL, consilier judeţean şi purtător de cuvânt al organizaţiei, cu toate că nu prea aţi simţit acest lucru, deoarece nu am fost lăsat să dau comunicate de presă. L-am susţinut pe Nelu Tătaru când a candidat pentru preşedinţia partidului, crezând că vor promova profesioniştii, oamenii care vor să reformeze partidul la nivel judeţean. Din prima şedinţă mi-am atras antipatia conducerii, deoarece am cerut mereu să se respecte statutul şi regulamentul de funcţionare al partidului şi am anunţat că mereu voi lua atitudine. Am contestat toate excluderile făcute în ultimul timp, am întrebat mereu când vor fi aduşi oameni în loc. Mi s-a reproşat că divulg informaţii din interiorul partidului, că am sărit la bătaie, dar nimic nu este adevărat. (...) Mă consider membru PNL, am convingerea că la Comisia de Onoare şi Arbitraj de la Bucureşti voi câştiga. În calitate de consilier judeţean consider contrară şi abuzivă măsura conducerii partidului de a impune consilierilor liberali felul în care trebuie să voteze în sedinţe", a spus Dan Liviu Cain.

La conferinţa de presă au mai participat primarii PNL ai comunelor Vinderei şi Ghergheşti, care au susţinut, de asemenea, că sunt nemulţumiţi de felul în care Nelu Tătaru conduce organizaţia liberală. Ei au spus că se aşteaptă să fie excluşi odată cu această ieşire publică în care şi-au exprimat liber opinia. Edilii au recunoscut că au participat la întâlniri ale altor partide politice şi au avut întrevederi cu conducerea social-democrată a Consiliului Judeţean, dar au afirmat că nu intenţionează să candideze din partea altor partide.


Foto: (c) LOREDANA CIOBANU / AGERPRES


Ei au spus că tensiunile din organizaţia vasluiană a PNL sunt cunoscute de conducerea centrală a partidului, dar că nu există interes pentru rezolvarea situaţiei şi că, cel mai probabil, se aşteaptă rezultatele pe judeţ la alegerile europarlamentare pentru a se decide demiterea lui Tătaru din funcţia de preşedinte.

Conducerea PNL Vaslui a reacţionat la acuzaţiile aduse, precizând într-un comunicat de presă că cei doi membri au fost sancţionaţi din cauza unor derapaje şi încălcări sistematice ale statutului.

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, a transmis că prin astfel de acţiuni se doreşte "slăbirea" partidului.

"Constatăm că, după alegerile din aprilie 2017, din cadrul Organizaţiei PNL Vaslui, un grup de 3-4 persoane au ales să atace în mod constant şi susţinut partidul, atât din interior, cât şi din exterior. Într-un an electoral 2019, foarte important pentru viitorul politic al României, PNL Vaslui nu mai poate tolera un astfel de comportament în rândul membrilor săi. Considerăm că aceste atacuri au un singur scop, slăbirea organizaţiei PNL Vaslui în detrimentul altor partide politice şi introducerea neîncrederii în rândul membrilor de partid. Asigurăm cetăţenii că în rândul PNL Vaslui există resurse umane valoroase care muncesc zi de zi pentru a schimba în bine, un judeţ cu oameni din ce în ce mai necăjiţi, condus dintotdeauna de PSD", se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Vaslui. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă