Vaslui: Episcopul Hușilor spune că va fi vândută mașina de lux cu care a circulat Corneliu Bârlădeanul

Episcopul Hușilor Ignatie a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a decis vânzarea mașinii de lux cu care circulat fostul episcop Corneliu Bârlădeanul, iar palatul în care a locuit acesta intenționează să îl transforme în mănăstire de maici.

Sursa foto: episcopiahusilor.ro

"Cu toate că s-a spus că am venit la slujba de întronizare cu limuzina, încă nici nu am mașină. Apelez în stânga, în dreapta să mă deplasez. Există la episcopie, dar mașina pe care ați mai văzut-o eu am decis să fie vândută. Asta este decizia mea, pentru că nu vreau să merg într-o asemenea mașină. Eu am un alt stil, altă linie. (...) Nu vreau să urc eu în mașina aceea. (...) Mașinile sunt ultimul aspect care mă interesează pe mine, eu am o altă pasiune: cărțile", a spus noul episcop.

Ignatie a precizat că în perioada în care a fost în străinătate circula foarte mult cu metroul, cu trenul sau cu tramvaiul pentru că avea astfel ocazia să întâlnească români și să interacționeze cu ei.

Întrebat de ziariști dacă locuiește în noul palat episcopal construit în incinta Episcopiei Hușilor, acolo unde a stat în ultimii ani Corneliu Bârlădeanul, care a fost criticat pentru că iubea luxul, Ignatie a răspuns că a ales să locuiască în vechiul palat episcopal, o clădire mai modestă, dar care oferă toate condițiile.

"Palatul nou va fi probabil o mănăstire de maici. M-am gândit așa, pentru că avem nevoie de maici pentru ateliere, pentru picturi, broderie. Sunt mulți preoți care au nevoie de veșminte și în viitor poate vom reuși să facem astfel de ateliere. Nu este foarte ușor să găsesc și maici destoinice, care să vină acolo în clădirea respectivă. (...) Desigur, vom păstra și câteva camere pentru protocol, că avem nevoie când mai vine cineva, când avem invitați, să putem să-i cazăm, să nu cheltuim bani pentru hotel", a mai spus episcopul, care s-a declarat "un iubitor al simplității".

Ignatie a afirmat că nu dorește să multiplice răul, ci binele, și le-a atras atenția ziariștilor că trebuie să respecte adevărul în scrierile și în relatările lor, deoarece presa poate foarte ușor manipula opinia publică. El i-a asigurat pe ziariști de deschidere și de o bună colaborare și le-a oferit în finalul întâlnirii câte o carte de rugăciuni și câte un volum "Farmacia de cuvinte".

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade