Vaslui: Femeie condamnată la 15 ani de închisoare, după ce ce și-a omorât, anul trecut, copilul abia născut

Vaslui: Femeie condamnată la 15 ani de închisoare, după ce ce și-a omorât, anul trecut, copilul abia născut

Magistrații Curții de Apel Iași au condamnat-o, vineri, la 15 ani de închisoare pe Roxana Elena Smocot, femeia din municipiul Bârlad care și-a omorât în vara anului trecut bebelușul de doar o săptămână, potrivit portalului instanțelor.

Decizia Curții de Apel Iași este definitivă.

Inițial, femeia a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, de magistrații de la Tribunalul Vaslui.

În timp ce soțul se afla la muncă, femeia în vârstă de 27 de ani și-a lovit copilul nou-născut cu o violență extremă, apoi l-a despicat cu o bucată de teracotă, l-a eviscerat și l-a pus într-o pungă, în cada locuinței. Martori la scenele violente au fost fiul mai mare al femeii, în vârstă de 4 ani, și nepotul acesteia, de 7 ani.

Procurorul de caz, Alice Ruja, declara, în momentul desfășurării anchetei, că nu a mai întâlnit în întreaga sa carieră un caz atât de violent.

Femeia era cunoscută cu afecțiuni psihice, ea fiind internată la Secția de Psihiatrie a Spitalului de Urgență 'Elena Beldiman' din Bârlad în 2010 și în 2012.

În urma unei expertize medicale, s-a stabilit că, în momentul comiterii faptei, femeia suferea de o tulburare schizoafectivă și era vulnerabilă pe fondul unei depresii postpartum.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...