Vaslui: Gospodării inundate în comuna Dragomirești

Vaslui: Gospodării inundate în comuna Dragomirești

Aproximativ 30 de curți ale unor gospodării din comuna vasluiană Dragomirești au fost inundate duminică, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, cpt. Petru Iftene.

''La fața locului se intervine cu cinci motopompe, două remorcabile și trei transportabile. În zonă sunt 20 de subofițeri și patru ofițeri, intervenția fiind coordonată de inspectorul-șef Ghiorghe Blagoci'', a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Județul Vaslui se află sub cod portocaliu de inundații. Potrivit hidrologilor, se vor înregistra creșteri rapide de debite și niveluri cu depășirea cotelor de inundații pe râul Bârlad. În acest context, la nivelul ISU Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce pot apărea.

''A fost operaționalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenție specifice și au fost prealarmate turele libere ale inspectoratului. Evoluția fenomenelor hidrologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul inspectoratului, fiind primite informări periodice privind evoluția situației din teren de la celelalte structuri implicate în gestionarea fenomenelor hidrologice. Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere, pentru a facilita evacuarea normală a apelor'', a precizat Petru Iftene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro