Vaslui: O adolescentă a decedat în ambulanţă, în drum spre spital, după ce se tratase la domiciliu pentru răceală

Vaslui: O adolescentă a decedat în ambulanţă, în drum spre spital, după ce se tratase la domiciliu pentru răceală

O adolescentă în vârstă de 15 ani, din comuna Tăcuta, a decedat, în ambulanţa care o transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce se tratase la domiciliu pentru febră şi tuse, iar apoi s-a prezentat la medicul de familie.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, fata a fost dusă în cursul zilei de joi la cabinetul medicului de familie din localitate deoarece starea ei se înrăutăţise, iar cadrele medicale de acolo i-au acordat primele îngrijiri şi au solicitat o ambulanţă.

"Pacienta prezenta tuse şi febră de câteva zile, iar din declaraţiile mamei fusese testată cu un test rapid pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. A fost dusă la cabinetul medicului de familie, de unde s-a şi făcut solicitarea pentru ambulanţă, având în vedere că starea fetei era destul de gravă, aceasta având pe lângă tuse şi febră o insuficienţă respiratorie şi saturaţie a oxigenului de 80%. A fost preluată cu ambulanţa pentru a fi transportată la spital, iar în sprijin a fost solicitată maşina de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD", a declarat, pentru AGERPRES. purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au transmis că pacienta a fost preluată de echipajul medical de Terapie Intensivă Mobilă care a efectuat manevrele specifice, care însă nu au dat rezultat, fiind declarat decesul.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

"Am fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Judeţean cu privire la faptul că o fată de 15 ani a decedat în ambulanţă. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Manoliu. AGERPRES / (AS - autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani