Vaslui: O autogară construită cu fonduri UE nu a fost dată în folosință, deși lucrările sunt finalizate de peste un an

Vaslui: O autogară construită cu fonduri UE nu a fost dată în folosință, deși lucrările sunt finalizate de peste un an

O autogară modernă, construită cu fonduri europene în Zona Gării a municipiului Vaslui, nu a fost dată în folosință, cu toate că a trecut mai bine de un an de la finalizarea lucrărilor, întârzierea fiind cauzată de așteptarea emiterii avizelor pentru securitate la incendiu, potrivit primarului Vasile Pavăl.

Deși au la dispoziție o autogară modernă, călătorii care folosesc mijloacele de transport ale SC Transurb SA, societatea de transport local aflată în subordinea Primăriei Vaslui, sunt nevoiți să aștepte în condiții improprii mijloacele de transport în comun.

"S-a întârziat darea în folosință a acestui obiectiv, din cauza unor avize pentru securitate la incendiu. Din păcate, procedurile sunt greoaie și se ajunge în situații anormale pentru cetățeni. Legislația privind autorizarea se face în baza unei noi legi. Noi sperăm să dăm în folosință cât mai repede acest obiectiv. Îmi cer scuze tuturor cetățenilor, dar sunt niște proceduri care trebuie respectate. Nici pentru noi nu este plăcută o astfel de situație", a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Construcția autogării vasluiene face parte din proiectul "Reabilitare, modernizare și extindere infrastructură de transport public cu crearea unui terminal intermodal, precum și reabilitarea, extinderea iluminatului public în municipiul Vaslui", care are o valoare de 24.651.400 lei.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...