Vaslui: Spitalul Județean de Urgență a rămas fără aer condiționat

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a rămas fără aer condiționat după ce instalația a cedat, la mai puțin de doi ani de când unitatea medicală a fost modernizată și consolidată în cadrului unui proiect european în valoare de aproximativ 14 milioane de euro.

Sursa foto: sjuvaslui.ro

Potrivit conducerii spitalului vasluian, instalația a fost încă de la început subdimensionată, pentru buna funcționare fiind necesară montarea a încă două pompe.

'Așa a fost din construcție, noi nu am știut până acum acest lucru. Mai trebuie instalate încă două pompe, iar lucrările se vor finaliza în aproximativ două săptămâni. Costul pentru ca instalația să poată fi repusă în funcțiune se ridică la circa 80.000 de lei', a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Până la efectuarea lucrărilor de modernizare, în spital existau aparate de aer condiționat montate în unele dintre cazuri pe cheltuiala angajaților, însă cadrelor medicale li s-a transmis că, odată cu inaugurarea spitalului, nu mai au voie să pună pe cont propriu astfel de aparate. Directorul medical al unității admite că activitatea în spital are foarte mult de suferit, din cauza defecțiunii apărute la instalația de aer condiționat.

'Evident, este un disconfort atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale. S-au făcut toate demersurile pentru repararea instalației, dar va mai dura, deoarece tot ceea ce ține de contracte de mentenanță, de achiziții, este de lungă durată', a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

Ea a spus că nu cunoaște motivele pentru care defecțiunea a survenit la atât de scurt timp de la inaugurarea unității medicale.

Potrivit unor surse, firma care ar fi montat instalația de aer condiționat ar fi intrat în faliment și nu mai poate fi trasă la răspundere, însă acest lucru nu a fost confirmat de conducerea unității medicale.

Cele mai afectate secții sunt Antestezia și Terapia Intensivă, Blocul Operator, Chirurgia și Secția Neurologie.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

3 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

4 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

5 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume