Vastă operaţiune antiteroristă în Elveţia

Vastă operaţiune antiteroristă în Elveţia

Autorităţile elveţiene au desfăşurat marţi o vastă operaţiune antiteroristă în mai multe oraşe ale ţării, în cadrul procedurilor penale împotriva a şase adulţi, inclusiv un "jihadist", şi cinci minori, a indicat procurorul general, informează France Presse.

Doi dintre adulţi, dintre care un "jihadist care s-a întors" în Elveţia, vor rămâne în închisoare până la decizia definitivă a tribunalului, a declarat Ministerul Public al Confederaţiei (MPC, procuror general) într-un comunicat.

MPC nu a oferit mai multe detalii despre aceste persoane. Patru dintre minori au între 15 şi 17 ani. Vârsta celui de-al cincilea minor nu este specificată.

Procurorul general a indicat că procedurile penale au fost lansate "sub suspiciunea încălcării art. 2 din legea federală care interzice grupurile +Al-Qaida+ şi +Statul Islamic+ şi organizaţiile conexe, precum şi pentru suspiciunea (...) de participare la o organizaţie criminală".

Aproximativ 100 de agenţi ai poliţiei federale şi cantonale din Berna, Zurich şi Schaffhausen au fost desfăşuraţi pentru a efectua percheziţii în diverse locaţii din aceste cantoane.

Această operaţiune intervine în timp ce MPC a depus vineri un act de acuzare la Tribunalul penal federal împotriva unei persoane cu dublă cetăţenie elveţiană şi italiană din Winterthur şi altui binaţional elveţian şi macedonean domiciliat în Frauenfeld pentru presupuse legături cu gruparea Stat Islamic.

În septembrie, Elveţia a anunţat că a retras pentru prima dată cetăţenia elveţiană unui binaţional, care a fost condamnat pentru apartenenţă la o "organizaţie teroristă islamistă".

Potrivit Serviciului de informaţii al confederaţiei, în luna mai în Elveţia existau 66 de persoane cu risc din cauza activităţilor sau motivaţiilor lor teroriste. Autorităţile elveţiene au înregistrat 92 de jihadişti care au părăsit Elveţia din 2001, dintre care 16 s-au întors, iar 31 au decedat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul