Vehiculul zburător propulsat electric ArcaBoard a fost prezentat pentru prima dată publicului și lansat pe piață

Vehiculul zburător propulsat electric ArcaBoard a fost prezentat pentru prima dată publicului și lansat pe piață

ArcaBoard, un vehicul zburător propulsat electric asemănător unui skateboard, a fost prezentat joi pentru prima dată publicului la Top Marques Luxury Show din Monaco, în prezența președintelui ARCA Space Corporation, Dumitru Popescu, marcând lansarea oficială pe piață a acestui produs.

Sursa foto: facebook.com/arcaspace

Echipa ARCA a prezentat dispozitivul Prințului Albert II de Monaco și prim-ministrului Principatului, Serge Telle.

Prețul de bază al acestui dispozitiv este de 19.900 de dolari, care poate scădea la 14.900 de dolari în baza unor parteneriate cu diferiți furnizori încheiate de compania producătoare, conform site-ului companiei.

"Pentru prima oară în istorie, fiecare persoană va avea posibilitatea să zboare oriunde dorește, oricând dorește". ArcaBoard este "primul vehicul revoluționar de la apariția bicicletei, a automobilului sau avionului", după cum îl descrie compania.

Sursa foto: facebook.com/arcaspace


ArcaBoard este propulsat electric, având 272 cai putere și 203.000 W, fiind "cel mai puternic și mai ușor vehicul personal creat vreodată". ArcaBoard se poate deplasa în orice direcție, înainte și înapoi.

Construit din materiale compozite, vehiculul are dimensiunile de 145 x 76 x 15 cm și o greutate de 82 de kilograme. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg să zboare. Vehiculul poate să zboare la o înălțime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/h. Performanța este limitată de senzorii care o echipează. Anduranța maximă este de 6 minute, iar cu încărcătorul aferent realimentarea bateriei se face în 6 ore. Compania oferă și un accesoriu care se achiziționează separat, denumit ArcaDock, care face posibilă reîncărcarea rapidă a bateriilor, în doar 35 de minute.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospațială, cu sediul în Las Cruces — New Mexico (SUA), al cărei obiectiv principal este explorarea spațială.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Ionescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...