Vela: Cea mai gravă criză a cuprins şi România; ne-a determinat să luăm măsuri mai dure

Vela: Cea mai gravă criză a cuprins şi România; ne-a determinat să luăm măsuri mai dure

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat marţi că ordonanţa militară emisă prevede interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei cu unele excepţii.

"Dragi români, cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani a cuprins şi România, vorbim de acest virus cumplit care ne-a lovit pe noi şi lumea întreagă. În decurs de numai o zi 186 de persoane au fost infectate şi în ţara noastră. Asta ne-a determinat să acţionăm imediat şi să luăm măsuri mai dure, măsuri pe care le-am anunţat deja, gradual, în primele două ordonanţe militare. (...) În această seară MAI a emis Ordonanţa militară numărul 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Articolul unu: se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, gospodăriei cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă, gospodărie, locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi. Am prevăzut şi locurile, pentru că sunt fie unităţi de producţie, fie şantiere, fie instituţii media care au nevoia să-şi desfăşoare activitatea în mai multe locuri", a spus Vela, într-o declaraţie de presă.

Ministrul a arătat că este permisă deplasarea pentru procurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie şi deplasările scurte, în apropierea locuinţei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

El le-a mulţumit celor care au înţeles să respecte regulile şi i-a îndemnat pe cei care "nu conştientizează pericolul să se trezească, pentru că nu ne jucăm cu sănătatea publică".

"Comportamentul nostru al tuturor va face diferenţa zilelor ce vor urma. Vă asigur că ieşirea cu bine din această criză depinde de noi toţi. Sănătatea celor dragi nouă depinde de sănătatea noastră şi de grija ce le-o purtăm celor apropiaţi, dar şi de restricţiile impuse ce vor intra în vigoare de mâine", a spus ministrul de Interne.

Vela a mai afirmat că acţiunea desfăşurată luni spre marţi de Jandarmerie şi Poliţie arată că poliţiştii şi jandarmii ştiu să-şi facă treaba, dar şi că sunt încă foarte mulţi români care nu conştientizează pericolul la care se expun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”