Venezuela: Bilanțul manifestațiilor împotriva președintelui Maduro a urcat la 65 de morți

Venezuela: Bilanțul manifestațiilor împotriva președintelui Maduro a urcat la 65 de morți

Un tânăr care fusese înjunghiat și ars de viu, la 20 mai, în cursul unei manifestații împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro a decedat duminică din cauza rănilor, ridicând bilanțul celor peste două luni de proteste la 65 de morți, relatează AFP.

Orlando Figuera, 22 de ani, a murit la spitalul unde i se acordau îngrijiri pentru arsuri grave, a anunțat Parchetul pe Twitter, adăugând că ancheta va continua pentru a stabili circumstanțele agresiunii sale.

"Orlando Figuera tocmai a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator, înjunghiat și ars de viu de indivizi înnebuniți de ură la Altamira (la est de Caracas)", a scris la rândul său pe Twitter ministrul comunicațiilor, Ernesto Villegas.

Nicolas Maduro afirmase cu prilejul publicării înregistrărilor video ce ar fi arătat scena respectivă că tânărul a fost ucis de opozanți care credeau că este pro-chavist (de la numele fostului președinte Hugo Chavez al cărui moștenitor politic este Maduro), comparându-i pe agresori, până în prezent neidentificați, cu "teroriștii din rândul grupării Stat Islamic".

Procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega, și-a exprimat îndoiala cu privire la autenticitatea înregistrărilor video pe care le-a calificat ca fiind "vulgare" și "manipulate".

Opoziția, care cere plecarea lui Nicolas Maduro, a lansat de la 1 aprilie o mișcare de protest în această țară petrolieră aflată într-o gravă criză politică și economică și unde numeroși locuitori suferă din cauza lipsei alimentelor.

Aceasta s-a tradus în stradă prin numeroase manifestații care au devenit violente și au făcut 65 de morți și peste o mie de răniți, potrivit Parchetului. Aproape 3.000 de persoane au fost arestate, a făcut cunoscut ONG-ul venezuelean pentru apărarea drepturilor omului Foro Penal.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”