Venezuela: Fostul confident al lui Chavez a murit în închisoare din cauza COVID-19

Venezuela: Fostul confident al lui Chavez a murit în închisoare din cauza COVID-19

Fostul şef al armatei venezuelene şi ministru al apărării Raul Isaias Baduel, în vârstă de 66 de ani, a murit în închisoare după ce a fost infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2, potrivit unui anunţ al guvernului, citat miercuri de DPA.

"Ne pare rău pentru decesul lui Raul Isaias Baduel, care a murit din cauza unui stop cardio-respirator ca urmare a COVID-19", a scris procurorul general Tarek William Saab pe Twitter marţi noapte."Transmitem condoleanţe familiei şi prietenilor săi", a adăugat el.

Baduel, fost confident al ex-preşedintelui venezuelean Hugo Chavez, a fost condamnat la aproape opt ani de închisoare în 2010 pentru delapidare şi abuz în serviciu. Un tribunal militar l-a găsit vinovat de delapidarea a aproximativ 20 milioane de dolari cât timp a fost în funcţie.

După ce a fost eliberat în 2015, el a fost din nou încarcerat pentru complot împotriva preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro.


În 2019, guvernul venezuelean a susţinut că a împiedicat comploturi împotriva şefului autoritar al statului şi altor oficiali de rang înalt. Potrivit guvernului, planul era eliberarea lui Baduel din închisoare şi proclamarea sa ca preşedinte.

Baduel a fost considerat un erou al "revoluţiei" lui Chavez din 2002, ajutând la readucerea la putere a naţionalistului de stânga la scurt timp după ce el fusese răsturnat de la putere.

Dar, după ce s-a pensionat în 2007, Baduel a devenit un critic al lui Chavez.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...