Venezuela: Guaido denunţă arestarea unui colaborator apropiat

Venezuela: Guaido denunţă arestarea unui colaborator apropiat

Opozantul venezuelean Juan Guaido a denunţat miercuri arestarea de către serviciile de informaţii a colaboratorului său apropiat Edgar Zambrano, vicepreşedinte al Adunării Naţionale, relatează AFP.

"Alertăm poporul venezuelean şi comunitatea internaţională: regimul l-a ridicat pe prim-vicepreşedintele" Adunării Naţionale, a scris pe Twitter Juan Guaido. "Ei încearcă să desfacă în bucăţi puterea care îi reprezintă pe toţi venezuelenii, dar nu vor reuşi", a adăugat el.

Cu puţin înainte de arestarea sa, Edgar Zambrano a povestit chiar el că agenţi ai SEBIN, serviciul de informaţii, i-au încercuit maşina în faţa sediului partidului său, Acţiunea Democratică.

"Am fost surprinşi de SEBIN. Pentru că am refuzat să ieşim din maşină, au folosit o macara pentru a ne duce forţat la El Helicoide" sediul serviciilor secrete venezuelene, a scris el pe Twitter.

Edgar Zambrano este unul din cei zece deputaţi puşi sub acuzare de Curtea Supremă pentru înaltă trădare şi alte crime, pentru spirjinul lor la tentativa eşuată de revoltă condusă de Juan Guaido la 30 aprilie. Imunitatea sa parlamentară fusese ridicată marţi de Adunarea Constituantă.

Constituanta este unul din cele două parlamente din Venezuela. Înfiinţată în 2017 şi compusă numai din susţinători ai preşedintelui socialist Nicolas Maduro, ea înlocuieşte Adunarea Naţională ale cărei decizii nu mai sunt luate în considerare de executiv.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

3 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

4 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska