Venezuela: Guaido recuperează 24,5 milioane de dolari din fondurile îngheţate în SUA

Venezuela: Guaido recuperează 24,5 milioane de dolari din fondurile îngheţate în SUA

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a anunţat joi că dispune de 24,5 milioane de dolari, bani blocaţi în cadrul sancţiunilor impuse de Statele Unite şi care vor fi acum destinaţi mai ales să ajute personalul medical în plină epidemie de coronavirus, informează vineri France Presse.

"Suntem în faza de aprobare şi deblocare a fondurilor", a declarat Juan Guaido, care s-a proclamat preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie 2019 şi este recunoscut ca atare de aproximativ 100 de ţări, dintre care Statele Unite.

O parte din banii deblocaţi (18,9 milioane de dolari) va merge la un plan de subvenţionare coordonat cu Organizaţia Statelor Americane (OSA) pentru peste 62.000 de lucrători din domeniul sănătăţii, a precizat echipa sa de comunicare.

Printre altele, aproape 1,2 milioane de dolari vor fi deblocaţi pentru a plăti datoriile Parlamentului şi 4,5 milioane vor fi destinaţi sprijinirii venezuelenilor care sunt la "risc de moarte" în legătură cu epidemia de COVID-19 ce a făcut 311 morţi şi peste 37.000 de persoane infectate în ţară.

Statele Unite, care nu recunosc realegerea lui Nicolas Maduro pentru un al doilea mandat în 2018, au impus o serie de sancţiuni economice pentru a-l presa pe liderul venezuelean, pe care îl descriu drept "dictator", să părăsească puterea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”