Venezuela: Guaido recuperează 24,5 milioane de dolari din fondurile îngheţate în SUA

Venezuela: Guaido recuperează 24,5 milioane de dolari din fondurile îngheţate în SUA

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a anunţat joi că dispune de 24,5 milioane de dolari, bani blocaţi în cadrul sancţiunilor impuse de Statele Unite şi care vor fi acum destinaţi mai ales să ajute personalul medical în plină epidemie de coronavirus, informează vineri France Presse.

"Suntem în faza de aprobare şi deblocare a fondurilor", a declarat Juan Guaido, care s-a proclamat preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie 2019 şi este recunoscut ca atare de aproximativ 100 de ţări, dintre care Statele Unite.

O parte din banii deblocaţi (18,9 milioane de dolari) va merge la un plan de subvenţionare coordonat cu Organizaţia Statelor Americane (OSA) pentru peste 62.000 de lucrători din domeniul sănătăţii, a precizat echipa sa de comunicare.

Printre altele, aproape 1,2 milioane de dolari vor fi deblocaţi pentru a plăti datoriile Parlamentului şi 4,5 milioane vor fi destinaţi sprijinirii venezuelenilor care sunt la "risc de moarte" în legătură cu epidemia de COVID-19 ce a făcut 311 morţi şi peste 37.000 de persoane infectate în ţară.

Statele Unite, care nu recunosc realegerea lui Nicolas Maduro pentru un al doilea mandat în 2018, au impus o serie de sancţiuni economice pentru a-l presa pe liderul venezuelean, pe care îl descriu drept "dictator", să părăsească puterea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…