Venezuela: Juan Guaido denunţă arestarea unor militari şi poliţişti

Venezuela: Juan Guaido denunţă arestarea unor militari şi poliţişti

Opozantul venezuelean Juan Guaido a denunţat marţi arestarea a cinci militari, printre care un general, şi a doi poliţişti de către serviciile de informaţii, relatează AFP.

"Este de datoria noastră să denunţăm dispariţia forţată" a unui general, a doi colonei, a unui căpitan de corvetă şi a unui locotenent al armatei, a declarat preşedintele Adunării Naţionale, recunoscut ca preşedinte interimar de peste 50 de ţări.

În cursul unei şedinţe a Adunării Naţionale, singura instituţie controlată de opoziţie, deputaţii au acuzat "persecuţia" la care sunt supuşi, în opinia lor, militarii care îndrăznesc să îşi exprime nemulţumirea faţă de guvernul preşedintelui Nicolas Maduro.

Juan Guaido a deplâns, de asemenea, "dispariţia" a doi comisari din cadrul poliţiei ştiinţifice (CICPC).

Militarii au fost arestaţi vineri după ce au participat la o reuniune, au afirmat deputaţii care au menţionat că este vorba despre o acţiune a agenţilor contraspionajului militar. Rudele acestora au spus că sunt implicate serviciile de informaţii.

Pentru Juan Guaido, aceste dispariţii demonstrează că "mai există funcţionari care sunt dispuşi să fie de partea Constituţiei", şi nu a lui Nicolas Maduro.

Deputaţii au subliniat, de asemenea, că arestările au avut loc în timp ce Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, fosta preşedintă chiliană Michelle Bachelet, se afla în vizită la Caracas. Înainte de plecare, ea a lansat un apel la "eliberarea" opozanţilor venezueleni închişi, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria