Venezuela: "Lupta pentru libertate a început!" (Donald Trump)

Venezuela: "Lupta pentru libertate a început!" (Donald Trump)

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri mobilizarea a mii de opozanţi venezueleni pentru a convinge armata să-i întoarcă spatele preşedintelui Nicolas Maduro, văzând în aceasta o "luptă pentru libertate", relatează AFP.

"Mari manifestaţii peste tot în Venezuela astăzi (miercuri) contra lui Maduro. Lupta pentru libertate a început!", a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.

Donald Trump l-a "felicitat" miercuri prin telefon pe opozantul venezuelean Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar cu susţinerea Statelor Unite, salutând sosirea sa "istorică" la conducerea ţării.

Cei doi lideri politici "au căzut de acord să rămână în contact regulat pentru a sprijini revenirea la stabilitate a Venezuelei şi a reconstrui relaţiile bilaterale dintre Statele Unite şi Venezuela", potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

Preşedinte al parlamentului venezuelean, acest deputat social-democrat în vârstă de 35 de ani doreşte instalarea unui guvern de tranziţie, apoi alegeri generale libere, sprijinit în acest sens de Statele Unite, dar şi de o mare parte a ţărilor din America latină şi Europa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!