Venezuela: Peste o sută de oameni uciși și 5.092 de arestări în urma protestelor ce au început pe 1 aprilie (ONG)

Venezuela: Peste o sută de oameni uciși și 5.092 de arestări în urma protestelor ce au început pe 1 aprilie (ONG)

Organizația neguvernamentală Foro Penal Venezolano (FPV) a relevat luni că 101 oameni au fost uciși în timpul manifestațiilor ce au început în țară pe 1 aprilie, majoritatea dintre proteste vizând guvernul președintelui Nicolas Maduro, transmite EFE.

Directorul FPV, Alfredo Romero, a indicat într-o conferință de presă că în valul de proteste s-au produs 5.092 arestări, iar 1.325 de persoane continuă să se afle după gratii.

El a explicat că, dintre cei arestați, un număr de 626 civili au fost deferiți unor tribunale militare iar 389 au fost trimiși la închisoare prin decizii ale justiției militare.

Avocatul a mai declarat că Organizația Statelor Americane a certificat existența a 620 de "deținuți politici" în Venezuela, o cifră superioară celor mai puțin de 200 care erau contabilizați înainte de demararea protestelor.

Potrivit unul bilanț al Ministerului Public de la Caracas, 121 de oameni au murit pe fondul tensiunilor sociale și politice din țară, însă nu în toate cazurile a fost vorba de uciderea unor manifestanți.

Bilanțul oficial al crizei din Venezuela numără și circa 2.000 de răniți, în jumătate din cazuri responsabilitatea fiind atribuită abuzurilor din cadrul intervenției forțelor de ordine în timpul protestelor cetățenilor.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa