Venezuela: Președintele Maduro anunță creșterea salariului minim cu 50%

Venezuela: Președintele Maduro anunță creșterea salariului minim cu 50%

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat vineri creșterea cu 50% a salariului minim de la 1 septembrie, în contextul unei inflații galopante care a redus sever puterea de cumpărare în acest stat membru OPEC, relatează Reuters.

Salariul minim va crește la 22.577 bolivari, respectiv circa 35 de dolari. Cu tot cu tichetele de masă, acesta va fi de 65.056 bolivari.

"Este cea de a treia creștere a salariului minim din acest an", a spus Maduro în cursul unui discurs televizat.

Criticii guvernului susțin că creșterile repetate de salarii sunt insuficiente pentru a acoperi efectele inflației, care a crescut la 181% în 2015 potrivit cifrelor oficiale. Banca centrală nu a publicat date actualizate privind inflația, iar liderii opoziției susțin că acest lucru se întâmplă pentru a ascunde date economice jenante.

Sistemul economic centralizat al Venezuelei se prăbușește continuu de la căderea prețului petrolului în 2014, notează Reuters.

Liderii opoziției susțin că situația nu se va ameliora fără o schimbare a guvernului. Maduro insistă, pe de altă parte, că este victima unui "război economic" condus de adversarii săi politici.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

4 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin