Venezuela: Președintele Maduro anunță creșterea salariului minim cu 50%

Venezuela: Președintele Maduro anunță creșterea salariului minim cu 50%

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat vineri creșterea cu 50% a salariului minim de la 1 septembrie, în contextul unei inflații galopante care a redus sever puterea de cumpărare în acest stat membru OPEC, relatează Reuters.

Salariul minim va crește la 22.577 bolivari, respectiv circa 35 de dolari. Cu tot cu tichetele de masă, acesta va fi de 65.056 bolivari.

"Este cea de a treia creștere a salariului minim din acest an", a spus Maduro în cursul unui discurs televizat.

Criticii guvernului susțin că creșterile repetate de salarii sunt insuficiente pentru a acoperi efectele inflației, care a crescut la 181% în 2015 potrivit cifrelor oficiale. Banca centrală nu a publicat date actualizate privind inflația, iar liderii opoziției susțin că acest lucru se întâmplă pentru a ascunde date economice jenante.

Sistemul economic centralizat al Venezuelei se prăbușește continuu de la căderea prețului petrolului în 2014, notează Reuters.

Liderii opoziției susțin că situația nu se va ameliora fără o schimbare a guvernului. Maduro insistă, pe de altă parte, că este victima unui "război economic" condus de adversarii săi politici.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...