Venezuela: Recompensă americană pentru arestarea preşedintelui Curţii Supreme

Venezuela: Recompensă americană pentru arestarea preşedintelui Curţii Supreme

Statele Unite au anunţat marţi o primă de cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care va permite arestarea preşedintelui Curţii Supreme a Venezuelei, Maikel Moreno Perez, inculpat în martie de justiţia americană pentru spălare de bani, notează AFP.

Potrivit şefului diplomaţiei americane, Mike Pompeo, în cursul ultimilor ani, acesta "a primit personal mită în bani sau bunuri materiale pentru a influenţa rezultatul unor procese penale sau civile".

"Moreno Perez a primit mită în schimbul unor decizii judicare" în "peste 20 de dosare", în favoarea punerii în libertate a unor persoane reţinute sau clasării anumitor dosare, a estimat secretarul de stat american într-un comunicat.

Aflat deja din mai 2017 pe lista neagră a Trezoreriei americane, preşedintele Curţii Supreme a Venezuelei a fost adăugat marţi, împreună cu soţia, pe cea a Departamentului de Stat al SUA, pentru "corupţie".

Această decizie "reafirmă angajamentul Statelor Unite de a lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate transnaţionale din Venezuela", a explicat Mike Pompeo.

Administraţia Donald Trump şi-a înmulţit sancţiunile şi presiunile asupra liderilor din Venezuela şi anturajului acestora pentru a încerca să îl alunge de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, căruia Washingtonul nu îi recunoaşte legitimitatea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria