Venezuela: Undă verde pentru referendumul anti-Maduro

Consiliul Național Electoral (CNE) al Venezuelei a dat undă verde luni proiectului de referendum pentru revocarea președintelui Nicolas Maduro, cerut de opoziție într-un climat de colaps economic pentru această țară petrolieră, informează AFP.

Deși CNE a validat o nouă etapă în acest lung proces, antichaviștii (după numele fostului președinte Hugo Chavez, 1999-2013) trebuie încă să treacă peste mai multe obstacole înainte ca această consultare populară să aibă loc. Autoritatea electorală nu a comunicat datele fazei următoare când vor trebui strânse patru milioane de semnături pentru convocarea referendumului.

Pentru a-l destitui pe Nicolas Maduro, "da" trebuie să-și depășească scorul de la alegerile prezidențiale din 2013 (7,5 milioane de voturi).

Ales în 2013 pentru un mandat până în 2019, șeful statului socialist face față după alegerile legislative din decembrie 2015 unui parlament controlat de o coaliție de centru-dreapta, Masa Unității Democratice (MUD), antichaviștii care cer organizarea unui referendum împotriva sa înainte de finalul anului 2016.

Ei îl fac responsabil pe șeful statului de penurii alimentare, de inflația galopantă și, în general, de situația din ce în ce mai haotică în Venezuela care, deși dispune de unele dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume, are economia în recesiune puternică din cauza scăderii prețului petrolului.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?