Verchere (OMV Petrom): Dezvoltarea Mării Negre are o întârziere de patru ani; sperăm să nu păţească la fel şi alte proiecte

Verchere (OMV Petrom): Dezvoltarea Mării Negre are o întârziere de patru ani; sperăm să nu păţească la fel şi alte proiecte

Proiectul de extracţie a gazelor din Marea Neagră are o întârziere de patru ani, iar autorităţile române ar trebui să modifice legislaţia, astfel încât să nu se întâmple la fel şi cu alte proiecte, a afirmat, luni Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Ea a participat la a treia ediţie a Atlantic - Black Sea Security Forum, organizat de Institutul Aspen România, în parteneriat cu biroul din Bucureşti al German Marshall Fund of the US.

"Sunt relativ nou venită în România şi este un loc fantastic pe care să îl numeşti "acasă". Cred că aspectul-cheie pentru mine este cum transformăm toate ideile pe care le avem în realitate, pentru că vorbim de foarte multe idei, dar cum le transformăm în realitate?", s-a întrebat şefa OMV Petrom.

Verchere a indicat fondurile europene ca fiind o oportunitate uriaşă pentru România, însă pentru a le atrage trebuie modificată legislaţia.

"Tranziţia energetică vine, drumul a fost stabilit. Acum trebuie să vedem cum vom putea face ca aceasta să devină realitate. Cu tot contextul local şi regional. Fondurile europene sunt una dintre componente, legislaţia este cealaltă. Folosesc aici un exemplu: dezvoltarea Mării Negre pentru noi are o întârziere de patru ani, în aşteptarea legislaţiei. Aceasta este mutarea pe care o aşteptăm, schimbarea. Să nu se întâmple acelaşi lucru cu alte proiecte care vor veni. Pentru a putea accesa fondurile, puneţi legislaţia în vigoare şi transformaţi-le în proiecte adevărate", a îndemnat Verchere.

Ea a amintit că OMV Petrom are nevoie de modificarea Legii offshore pentru a merge mai departe cu proiectele din Marea Neagră, iar 2021 este un an crucial din acest punct de vedere.

"Avem nevoie de acest gaz pentru România, ca parte a procesului de tranziţie energetică, pentru securitatea energetică şi pentru prosperitatea economică a României. Suntem în urmă şi asta trebuie să schimbăm pentru România şi cetăţenii români", a adăugat reprezentanta companiei energetice. AGERPRES/(autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina