Verdictul saudit în cazul Khashoggi, 'departe de aşteptări' (Turcia)

Verdictul saudit în cazul Khashoggi, 'departe de aşteptări' (Turcia)

Verdictul unui tribunal din Arabia Saudită în legătură cu uciderea lui Jamal Khashoggi este "departe de aşteptările Turciei sau ale comunităţii internaţionale" pentru a se face dreptate, a declarat luni Ministerul de Externe turc, citat de DPA.

Procesul nu a făcut nici măcar lumină asupra locaţiei rămăşiţelor lui Khashoggi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Hami Aksoy, într-un comunicat.

De asemenea, decizia instanţei nu a dezvăluit informaţii despre cine a planificat uciderea sau identitatea colaboratorilor locali.

Ministerul a reiterat că crima a avut loc pe teritoriul turc şi că toţi cei responsabili trebuie pedepsiţi, lansând în acelaşi timp un apel la "cooperare judiciară din partea autorităţilor saudite".

Cinci saudiţi au fost condamnaţi la moarte în procesul uciderii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, a anunţat luni procurorul general al Arabiei Saudite, amintesc France Presse şi Reuters.

Nu a fost emisă nicio acuzaţie împotriva lui Saud al-Qahtani, un consilier apropiat al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, a adăugat procurorul, indicând că fostul număr doi al serviciului de informaţii saudit, generalul Ahmed al-Assiri, a fost achitat.

Jamal Khashoggi, jurnalist critic faţă de puterea saudită, a fost ucis şi dezmembrat în consulatul ţării sale din Istanbul de către un comandou saudit pe 2 octombrie 2018. El venise la consulat ca să obţină actele necesare pentru a se căsători cu o femeie turcă, Hatice Cengiz, care îl aştepta în afara consulatului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei