Veste bună pe dreapta/Cristian Diaconescu, ales președinte al PMP și desemnat candidat al partidului la prezidențialele din 2024

Veste bună pe dreapta/Cristian Diaconescu, ales președinte al PMP și desemnat candidat al partidului la prezidențialele din 2024

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), în cadrul congresului formaţiunii desfăşurat la Sinaia, el fiind totodată desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

Diaconescu a fost singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă, moţiunea condusă de acesta intitulându-se „România respectată”.

„Am văzut şi eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieşim la tarabă pentru un alt partid politic.

E o discuţie separată, e o discuţie care nu poate lipsi atunci când se identifică valori comune ce pot fi împărtăşite la un moment dat, este o discuţie care este natural să se poarte pentru că solidaritatea şi coeziunea pe partea dreaptă susţinută şi de Eugen (n.r. - Tomac) şi de conducerea partidului a fost transmisă ca mesaj tuturor. Vă las pe dumneavoastră să decideţi ce fel de răspuns s-a primit. Dar în acest moment este vorba despre noi prin noi înşine, dacă cineva din partea dreaptă recunoaşte acest adaggio”, a declarat Diaconescu, potrivit Agerpres .

Moţiunea „România respectată” a fost votată de 550 de delegaţi, alţi 11 votând „împotrivă”.

În cadrul reuniunii, delegaţii au votat, în majoritate, pentru renunţarea la fuziunea cu UNPR, fiind înregistrate 557 de voturi „pentru” şi 8 voturi „împotrivă”.

De asemenea, în urma votului dat în Comitetul Executiv Naţional, Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, după ce anterior, la alegerile europarlamentare şi locale, a obţinut rezultate considerate mulţumitoare. PMP deţine doi eurodeputaţi - Traian Băsescu şi Eugen Tomac, precum şi peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeţeni şi consilieri generali ai Capitalei şi 49 de primari.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa