Veste mortală pentru PSD! SRI reintră în lupta anticorupție dacă CSAT aprobă solicitarea lui Cîțu privind evaziunea!

Veste mortală pentru PSD! SRI reintră în lupta anticorupție dacă CSAT aprobă solicitarea lui Cîțu privind evaziunea!

Veste mortală pentru PSD! SRI reintră în lupta anticorupție dacă CSAT aprobă solicitarea lui Cîțu privind evaziunea.

Alex Costache, jurnalist TVR specializat pe justiție, anunță că SRI ar putea reveni în lupta împotriva corupției dacă CSAT va decide că evaziunea fiscală este o problemă de securitate națională, așa cum dorește ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Dacă CSAT îl ascultă pe ministrul Cîțu și califică evaziunea fiscală drept o problemă de securitate națională, acest lucru ar putea reporni inclusiv anticorupția.

De ce? Evaziunea ca amenințare la securitatea națională înseamnă combaterea ei cu SRI, cu MSN-uri (mandate de siguranță națională, pe securitate economică; asta e încă legal, nu și-a bagat coada CCR).

Legea combaterii evaziunii fiscale este foarte dură. De exemplu, pentru evaziune fiscală mai mare de 100.000 de euro, pedeapsa este între 7 și 15 ani. Minim 7 ani! Prin urmare, cel prins cu așa ceva e aproape obligat să denunțe pe cineva ca să faca 19-le și să își reducă pedeapsa la jumătate.

Pe cine ar putea să denunțe oamenii de afaceri prinși cu evaziune, dacă nu pe funcționarii cărora le-au dat șpagă!?

Prin urmare, sunt soluții, trebuie doar “să se vrea!”, cum zice poporul și vrea dl. Cîțu. Bravo lui!”, a scris Costache pe Facebook.

Cîțu anunță că evaziunea fiscală a ajuns o problemă de siguranță națională și va introduce în CSAT informatizarea ANAF și MFP.

Evaziunea fiscală a ajuns o problemă de siguranță națională, spunea vineri Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el mai spus că va introduce, la început de an, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF și MFP.

​"A venit momentul. Din punctul meu de vedere evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala. Chiar la inceput de an voi introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFP ca obiectiv de importanta nationala. Concomitent voi face toate demersurile ca incepand din acest an ANAF sa efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor", a spus Cîțu.

 Pe data de 19 decembrie, Cîțu spunea că informatizarea ANAF trebuie să fie proiect de siguranță națională pentru a accelera procesul.

„Eu vreau să accelerez acest proces de informatizare atât a ANAF, cât și a ministerului. Trebuie să înțelegem exact cum sunt cheltuiți banii publici și să eliminăm risipa. Dacă doar avem imaginea de suprafață, nu o să înțelegem niciodată ce se întâmplă. De ce sunt alocați bani, câte ministere și de ce nu se fac acele proiecte. Banii sunt alocați și când mă uit la ministere, iar când mă uit la execuție văd că nu se întâmplă nimic”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Nu voi veni cu nicio schimbare, de Cod fiscal, de informatizare, fără să fi discutat cu dumneavoastră (mediul de afaceri n.r.).

Potrivit acestuia, dacă nici acum nu începem, în 2020, „eu nu cred că se va întâmpla prea curând”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina