"Vestele galbene": 125.000 de manifestanţi în Franţa, 1.385 de arestări (ministrul Castaner)

"Vestele galbene": 125.000 de manifestanţi în Franţa, 1.385 de arestări (ministrul Castaner)

Circa 125.000 de manifestanţi au defilat sâmbătă în Franţa , în cadrul mişcării " vestelor galbene ", a făcut cunoscut ministrul de interne, Christophe Castaner, care a anunţat, de asemenea, că 1.385 de persoane au fost reţinute, transmite AFP.

"Au avut loc 1.385 de reţineri , la ora la care vă vorbesc, şi acest număr continuă să crească. Au fost 975 de arestări şi acest număr continuă să crească", a declarat Christophe Castaner de la sediul Ministerului de Interne. "Este un nivel excepţional", a adăugat el.

'Vestele galbene', provenite majoritar din rândul claselor populare şi de mijloc, se declară excedate de politica fiscală şi socială a preşedintelui Emmanuel Macron.

Pasul înapoi făcut de guvern în privinţa majorării taxei la carburanţi, prima revendicare a protestatarilor, nu a condus însă la stingerea mişcării, care se opune elitelor politice şi partidelor tradiţionale, şi este lipsită de lideri veritabili, ceea ce face dificile tentativele de negociere ale guvernului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”