'Vestele galbene': Emmanuel Macron se va adresa Naţiunii luni la 20.00 (Elysée)

'Vestele galbene': Emmanuel Macron se va adresa Naţiunii luni la 20.00 (Elysée)

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va adresa Naţiunii luni, la ora 20.00, a anunţat duminică Palatul Elysee, după o a patra zi de mobilizare a "Vestelor galbene", relatează AFP.

Elysée nu a oferit detalii suplimentare despre această intervenţie aşteptată. Preşedintele, care îi va primi luni dimineaţa pe partenerii sociali şi pe aleşi, ar urma să anunţe "măsuri concrete şi imediate" pentru a răspunde crizei, potrivit ministrului Muncii, Muriel Pénicaud.

Circa 125.000 de manifestanţi au protestat sâmbătă pe străzile Franţei , a informat Ministerul de Interne. Potrivit premierului Edouard Philippe, "a sosit timpul dialogului" şi "acum trebuie refăcută unitatea naţională", subminată de această frondă populară fără precedent creată pe reţelele sociale.

Tiruri cu gaze lacrimogene pe marginile bulevardului Champs Elysées , vitrine sparte sub luminile de Crăciun şi maşini incendiate la Paris, dar şi altercaţii şi distrugeri în marile oraşe din provincie ca Bordeaux, Toulouse, Marsilia sau Nantes, şi în continuare baraje rutiere şi drumuri blocate: imaginile de sâmbătă au marcat spiritele încă o dată.

Au fost însă fără comparaţie cu scenele de gherilă urbană de la Arcul de Triumf - unul din monumentele emblematice ale Franţei - şi din mai multe zone rezidenţiale ale Parisului petrecute cu o săptămână înainte şi care au şocat întreaga lume.

' Vestele galbene ', provenite majoritar din rândul claselor populare şi de mijloc, contestă politica fiscală şi socială a preşedintelui Emmanuel Macron.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică