''Vestele galbene'': "Între 3 şi 4 milioane de euro, valoarea daunelor cauzate sâmbătă la Paris (Hidalgo)

''Vestele galbene'': "Între 3 şi 4 milioane de euro, valoarea daunelor cauzate sâmbătă la Paris (Hidalgo)

Primarul Parisului Anne Hidalgo apreciază ''între 3 şi 4 milioane de euro'' valoarea daunelor cauzate de violenţe în marja manifestaţiei ''Vestelor galbene'', sâmbătă, la Paris, a afirmat Anne Hidalgo pentru France 3, relatează AFP.

Această estimare, încă parţială, nu se referă la magazine, nici la Arcul de Triumf, care a fost grav marcat şi blocat de protestatari sâmbătă.

De sâmbătă seara, personalul municipal a eliminat "900 m3 de moloz" şi a intervenit în cazul a peste ''200 de vehicule arse", a precizat Hidalgo.

Cifrele furnizate de prefectura poliţiei indică 249 de incendii în ziua de sâmbătă, 112 de vehicule avariate, 130 de telefoane urbane şi şase clădiri.

Primarul de la Paris a anunţat, de asemenea, o întâlnire joi între primar, stat şi asociaţiile de comercianţi şi asigurări pentru a "ajuta comercianţii care au pierdut mult".

Daunele suferite de Arcul de Triumf sâmbătă în timpul izbucnirii violenţelor se ridică la câteva sute de mii de euro, a declarat duminică Philippe Belaval, preşedintele Centrului Monumentelor Naţionale.

Sâmbătă, violenţele ''de o gravitate fără precedent'', potrivit şefului poliţiei, Michel Delpuech, au avut loc în capitală, conducând la arestarea a 412 de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria