'Vestele galbene': Macron se va adresa la începutul săptămânii viitoare (Ferrand)

'Vestele galbene': Macron se va adresa la începutul săptămânii viitoare (Ferrand)

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron se va adresa ''la începutul săptămânii viitoare'' în legătura cu criza ''Vestelor galbene'' deoarece nu doreşte ''să pună gaz pe foc'' înaintea manifestaţiilor de sâmbătă, a declarat vineri preşedintele Adunării Naţionale, Richard Ferrand, relatează AFP.

"După diverse schimburi de informaţii şi o prezentare generală, preşedintele, conştient de context şi situaţie, nu doreşte să pună gaz pe foc şi, prin urmare, nu intenţionează să vorbească înainte de ziua de sâmbătă", a spus Richard Ferrand. "Dimpotrivă, la începutul săptămânii viitoare el se va adresa", a adăugat Richard Ferrand.

La Paris are loc o mobilizare de amploare a forţelor de poliţie, muzeele, Turnul Eiffel şi magazinele de pe Champs-Elysées fiind închise. Autorităţile franceze se pregătesc pentru eventualitatea unor violenţe de amploare, sâmbătă, la Paris, unde va avea loc o nouă manifestaţie a "Vestelor galbene". Guvernul se teme, de asemenea, de extinderea acestei situaţii de criză şi în alte sectoare ale societăţii, notează AFP.AGERPRES/ AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD