"Vestele galbene"/violenţe: Justiţia de la Paris, mobilizată pentru un număr excepţional de audieri

"Vestele galbene"/violenţe: Justiţia de la Paris, mobilizată pentru un număr excepţional de audieri

După violenţele din timpul manifestaţiilor "vestelor galbene", Parchetul de la Paris va revizui din nou în creştere numărul de audieri, luni şi marţi, pentru a face faţă numărului de arestaţi, a anunţat duminică procurorul Republicii Franceze, Remy Heitz, informează luni AFP.

"Mai mult de 900 de persoane majore şi 100 de persoane minore" au fost plasate în arest, a precizat el în timpul unei conferinţe de presă. "Parchetul este ferm hotărât să nu lase nepedepsite abuzurile comise la Paris în marja acestei zile", a subliniat procurorul.

Duminică seara, potrivit unui bilanţ provizoriu, 278 de persoane au fost deferite Parchetului de la Paris la finalul perioadei de arest. De asemenea, 494 de proceduri au fost clasate fără urmări.

Printre persoanele deferite justiţiei se numără Julien Coupat, prezentat multă vreme drept liderul grupării de extremă stânga Tarnac. Arestat sâmbătă dimineaţa lângă parcul Buttes-Chaumont, în nordul capitalei, el se afla la bordul unei maşini însoţit de un apropiat, iar poliţiştii au descoperit, în timpul arestării, o vestă galbenă, o mască de şantier şi bombe cu vopsea, a detaliat o sursă apropiată dosarului.

La tribunal, lângă Porte de Clichy, numărul de audieri a fost dublat încă de săptămâna trecută pentru a face faţă afluxului de arestaţi. "Dispozitivul va fi întărit pentru luni şi marţi: în total, vor avea loc zece audieri pentru punere imediată sub acuzare (comparativ cu trei în mod obişnuit)", a subliniat procurorul Republicii. El a precizat că "un anumit număr de arestaţi" vor fi îndreptaţi spre tribunalele din Creteil, Bobigny şi Nanterre. "Răspunsuri rapide care să asocieze fermitate şi pedagogie vor fi puse în aplicare", a promis el.

"Profilurile" persoanelor arestate sunt "foarte apropiate de cele de săptămâna trecută", a mai subliniat procurorul: "majoritar bărbaţi în vârstă sub 40 de ani, cei mai mulţi fără antecedente judiciare, veniţi din diferite regiuni ale Franţei".

Printre aceştia, "profiluri însemnate provenite din rândurile extremei drepte sau extremei stângi" şi "profiluri de oameni mai tineri, motivaţi adesea de dorinţa de a jefui comerţuri". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…