Vești bune din Israel: Proteina minune care ar duce la externarea pacienților Covid în 5 zile

Vești bune din Israel: Proteina minune care ar duce la externarea pacienților Covid în 5 zile

Aproximativ 90% din pacienții cu forme moderate spre grave de Covid care au fost tratați la mai multe spitale din Grecia cu un medicament israelian au fost externați în cinci zile sau chiar mai puțin, arată un studiu clinic de faza II-a, scrie Jerusalem Post.

Așadar, 93% din 90 de pacienți cu forme grave au fost externați în cel mult cinci zile, potrivit rezultatelor studiului.

Testul clinic de fază II a confirmat rezultatele testului clinic de fază I, condus în Israel iarna trecută și care a arătat că 29 din 30 de pacienți aflați în stare moderată până la gravă s-au recuperat în câteva zile.

Tratamentul, numit EXO-CD24 și bazat pe o moleculă numită CD24, care este prezentă în corp în mod natural, este dezvoltat de Sourasky Medical Center din Tel Aviv.

”Principalul țel al acestui studiu este să verificăm dacă medicamentul este sigur”, a spus dr. Nadir Arber.

”Până acum nu am înregistrat efecte secundare semnificative la niciun pacient din ambele grupe”, a adăugat el.

Studiul a fost realizat la Atena, deoarece Israelul nu avea suficienți pacienți relevanți.

„Este important să ne amintim că 19 din 20 de pacienți cu COVID-19 nu au nevoie de terapie. După o fereastră de cinci până la 12 zile, în cazul a aproximativ 5% dintre pacienți starea începe să se deterioreze“, explică Arber.

Principala cauză a deteriorării clinice este activarea sistemului imunitar, cunoscut de asemenea ca furtuna de citokine. În cazul pacienților Covid-19, sistemul începe să atace celule sănătoase din plămâni.

”Medicamentul nostru vizează tocmai această problemă”, a spus Arber.

CD24 este o mică proteină ancorată în membrana celulelor și are mai multe funcții inclusiv reclarea mecanismului responsabil pentru furtuna de citokine.

Tratamentul EXO-CD24 nu afectează sistemul imunitar ca înreg, ci doar acest mecanism specific, ajutând la regăsirea echilibrului.

”Steroizii de exemplu vizează întreg sistemul imunitar. Noi echilibrăm partea responsabilă pentru furtuna de citokine folosind mecanismul endogen al corpului, adică instrumente oferite chiar de corp”, a adăugat Arber.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…