Vești proaste pentru Rusia, pe frontul din Ucraina vine „injecția americană”

Vești proaste pentru Rusia, pe frontul din Ucraina vine „injecția americană”

Pentagonul are o infuzie masivă de echipament militar pentru Ucraina „gata de transfer”, declarau oficialii americani, care mai așteaptau doar voturile din Congres și avizul lui Biden.

Departamentul Apărării a început să asambleze pachetul de asistență cu mult înainte de aceste voturi, în încercarea de a accelera procesul, au declarat mai multe surse pentru Washington Post .

Un oficial care a vorbit sub protecția anonimatului a declarat că, odată ce proiectul de lege va fi finalizat, va dura mai puțin de o săptămână pentru ca unele dintre arme să ajungă pe câmpul de luptă, în funcție de locul în care sunt depozitate - SUA sau chiar Europa.

SUA au o „rețea logistică foarte robustă care ne permite să mutăm materiale foarte rapid” – posibil în câteva zile, a confirmat și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-major Patrick Ryder, fără a intra în detalii.

„Am putea să începem imediat, într-o săptămână sau două, să furnizăm muniția, muniția de artilerie, pentru a furniza interceptori Ucrainei”, a declarat și Secretarul adjunct al Pentagonului pentru afaceri internaționale de securitate, Celeste Wallander.

Proiectul de lege oferă armatei 23,2 miliarde de dolari pentru a reînnoi stocurile de arme și echipamente furnizate Ucrainei.

Alte 13,8 miliarde de dolari ar merge către Inițiativa de Asistență în Securitate pentru Ucrainei pentru a cumpăra noi arme pentru Kiev.

În plus, 11,3 miliarde de dolari ar finanța operațiuni de pregătire de trupe în Europa.

De asemenea, legislația autorizează din nou Pentagonul să trimită Ucrainei arme existente în depozite, în valoare de până la 7,8 miliarde de dolari, care vor fi apoi înlocuite cu finanțarea din pachet.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro