Veteranii de război britanici deplâng Brexit-ul: "Aş vrea să fiu numit european"

Veteranii de război britanici deplâng Brexit-ul: "Aş vrea să fiu numit european"

Veteranii de război britanici şi-au exprimat sâmbătă dezamăgirea în legătură cu ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, într-un mesaj video proiectat pe Stâncile Albe de la Dover, pe coasta engleză, în apropiere de Franţa, relatează DPA.

"Chiar sunt deprimat în legătură cu ideea că părăsim Europa, deoarece aceasta a însemnat atât de mult pentru mine", spune Stephen Goodall, un veteran de 97 de ani, cu medalii în piept.

"Sunt foarte trist din cauză la toate acestea", afirmă un alt veteran, numit Sid, în vârstă de 95 de ani.

Înregistrarea video a fost publicată de un grup pro-UE şi, până sâmbătă după-masă, a fost distribuită de aproape 50.000 de ori pe Twitter.

"Aş vrea să fiu numit european. Iar spiritul de camaraderie pe care îl trăim atunci când mergem prin Europa chiar înseamnă ceva", a adăugat el.

Goodall şi-a exprimat speranţa că, de dragul copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor, Marea Britanie se va apropia din nou de Europa.

Înregistrarea video se încheie cu o stea aurită, simbolizând una dintre cele 12 stele de pe drapelul UE. "Aceasta este steaua noastră. Aveţi grijă de ea pentru noi", se spune în finalul mesajului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...