Viața BATE filmul! Omul care a scris „DNA: cel mai bun candidat la prezidenţiale” a fost ÎNCĂTUȘAT!

Viața BATE filmul! Omul care a scris „DNA: cel mai bun candidat la prezidenţiale” a fost ÎNCĂTUȘAT!

De când o parte dintre români au votat duminica trecută niște hoți să le conducă orașele ne tot întrebăm dacă într-adevăr am ajuns o nație defectă. Care și-a abandonat principiile și valorile și se transformă într-o gașcă de prăduitori de diverse dimensiuni și importanță. Adică, pe înțelesul tuturor, de la ăia mici, care fură zi de zi câte-un „ou”, dar îl fură ca din obișnuință, până la ăia care fură boul. Și care, la fel, nu se mai pot abține.

UPDATE/Magistrații Curții de Apel Iași au dispus, vineri seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a rectorului Universității "Petre Andrei" din Iași, Sorin Bocancea.

Rectorul Universității "Petre Andrei" din Iași, Sorin Bocancea,unul din cei mai apreciaţi intelectuali români, doctor în filosofie, a fost reținut joi seara pentru 24 de ore, după ce procurorii DNA au efectuat mai multe percheziții în incinta instituției de învățământ.

Acesta a fost numit rector în urmă cu câteva luni.

Sorin BOCANCEA (n. 1970) este Conferențiar universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice și Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi (1996), este doctor în filosofie (2006) și în știinţe politice (2008). În prezent, este bursier post-doctoral al Academiei Române, în cadrul Proiectului „Societatea Bazată pe Cunoaştere – cercetări, dezbateri, perspective”.

În 4 iunie a fost lansat volumul „Marșul asupra Europei. Noile dimensiuni ale migrației”, coordonator Sorin Bocancea. - cu Daniel Șandru, Sorin Antohi şi Sorin Bocancea în prezentarea europarlamentarului Cristian Preda.

El a mai lansat la Bookfest şi „Calea europeană a Republicii Moldova” împreună cu Radu Carp în prezența Excelenței Sale Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la București. Au prezentat volumul Grigore Cartianu și Alexandru Radu.

Bocancea este editorialist al ziarului Adevărul.

*** Sorin Bocancea/DNA: cel mai bun candidat la prezidenţiale/Editorial în Adevărul...

„Dacă ar fi persoană fizică şi nu instituţie, DNA ar corespunde acum din mai multe puncte de vedere pentru a se înscrie cu şanse în cursa pentru prezidenţiale. Are notorietate, bate în stânga şi în dreapta, vine în întâmpinarea simţului de justiţie al poporului, oferă spectacol ş.a.m.d.

În sondajele de opinie ce urmăresc determinarea situaţiei actorilor politici în raportul lor cu electoratul, se introduce, adesea, şi câte un candidat fictiv. Tot adesea, acel candidat obţine un procent ce se apropie de cel pe care l-a obţinut Forţa Civică la recent trecutele europarlamentare.

Intervievaţii spun că au încredere mare şi foarte mare în „Popescu Ion”, „Vasilache Neculai” şi „Ionescu Vasile” şi chiar îşi manifestă dorinţa de a-i vota dacă „alegerile ar avea loc duminica viitoare”.

De ce nu s-ar încerca acest exerciţiu şi cu DNA, propus ca siglă pentru „Din Nou Acuzat”, „Dă Numai Arest”, „De Neamul Acuzaţilor”, „Dar Năstase Afurat”, „Din Negura Alegerilor”, „Duba Nu Alintă”, „Du-te Neam Afurisit” ş.a.m.d. De o bună, chiar benefică!, perioadă de vreme, DNA face parte din viaţa românilor, fiind un reper faţă de care aceştia încep să-şi judece competitorii.

DNA este hulit şi aplaudat de toată lumea, în funcţie de apartenenţa politică a ultimei persoane anchetate, de partea de care se află aceasta faţă de intervenţiile instituţiei. De bine ori de rău, în funcţie de poziţionările succesive ale clienţilor, DNA e pe buzele tuturor. Atât la stânga cât şi la dreapta, se caută candidaţi.

De fapt, asistăm la o frenezie a autopropunerilor şi a croselor la patine de toată frumuseţea, încât acest preludiu electoral începe să-l obosească pe nerăbdătorul elector care, până se termină acest joc, îşi scuipă şi ultima bomboană agricolă din coştei.

Ce-i de făcut? Fiecare candidat are nevoie de câteva atu-uri pentru a intra în cursă cu şanse de reuşită:

1. În primul rând, notorietatea. DNA are.

2. În al doilea rând, să n-aibă mamă, să n-aibă tată. De câteva zile, DNA nu are nici frate.

3. În al treilea rând, să fie prezent mereu în comunitate. Este.

4. În al patrulea rând, să vină în întâmpinarea simţului pentru justiţie al poporului. De ceva timp, vine.

5. În al cincilea rând, să ofere şi ceva spectacol poporului. O face în fiecare zi, cu materialul clienţilor.

Ar mai fi câteva cerinţe, dar aş putea fi acuzat de către specialişti de consiliere gratuită, de spragere a pieţei consultanţei politice, şi chiar nu îmi doresc acest lucru. Unul dintre păcatele politicii româneşti este personalizarea instituţiilor publice. Nu s-a vorbit în ultimii 25 de ani de postcomunism atât despre Preşedinte, Guvern, Parlament, cât despre Băse, Ilici, Ponta, Crin, Vali, Tavi, Nicu, Tări şi tot neamul lor neadormit. Iată că acum ar fi momentul să personalizăm o instituţie şi să o propunem drept candidat la preşedinţie.

Să-şi păstreze numele şi să fie deasupra stângii şi a dreptei ce se spală una pe alta, să-i privească în egală măsură pe Băse, Ilici, Ponta, Crin, Vali, Tavi, Nicu, Tări şi tot neamul lor neadormit. Ştiu că nu se poate, dar măcar să ne gândim la un om cât mai aproape de ideea de instituţie.”

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpaților:

BOCANCEA SORIN, rector al Universității „Petre Andrei” din Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- favorizarea făptuitorului,
- instigare la fals intelectual, în formă continuată,
- instigare la fals material în înscrisuri oficiale,

BOCANCEA ANTONIE CRISTIAN, în calitate de profesor universitar doctor în cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- favorizarea făptuitorului,
- fals intelectual, în formă continuată,
- fals material în înscrisuri oficiale,

BUCUCI MARK, în calitate de lector universitar doctor în cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- favorizarea făptuitorului,
- fals intelectual, în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 786/VIII/3 din 9 iunie 2016, referitor la suspiciuni de fapte de corupție săvârșite de un prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, privind înscrierea unui student direct în anul al 3-lea de studii, fără ca acesta să susțină examenele aferente anilor anteriori de studii, fără să se prezinte la cursurile obligatorii și fără să achite taxele de școlarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universității „Petre Andrei” din Iași, procurorii anticorupție au extins cercetările și cu privire la suspiciuni privind săvârșirea, de către alte cadre didactice, a altor infracțiuni după cum urmează:
În același context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Bocancea Sorin, în calitate de rector al Universității „Petre Andrei” din Iași, în scopul împiedicării și îngreunării cercetărilor în dosarul respectiv, nu a predat organelor de urmărire penală, la solicitarea acestora, cataloagele aferente anului 1 de studii al Facultății de Drept din cadrul aceleiași universități, anul universitar 2014-2015, cunoscând faptul că aceste probe ar fi îngreunat situația juridică a inculpatului Drugă Dan Florin.
La data de 07 iunie 2016, în aceeași calitate și în același scop, inculpatul i-a determinat pe inculpații Bucuci Mark și Bocancea Antonie Cristian, cadre didactice în cadrul aceleiași instituții, să facă mențiuni necorespunzătoare adevărului în „Catalogul pentru examene/verificări/colocvii” pentru Anul 1, prin care se atesta în fals faptul că studentul respectiv obținuse note de trecere la șase materii, în condițiile în care acesta nu a susținut în fapt acele examene.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 09 iunie 2016, inculpații Bocancea Sorin, Bucuci Mark și Bocancea Antonie Cristian urmează să fie prezentați Curții de Apel Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?