Vicepremierul Paul Stănescu spune că va demisiona dacă va deveni inculpat

Vicepremierul Paul Stănescu spune că va demisiona dacă va deveni inculpat

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat în dosarul care are ca obiect deturnarea de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt.

"În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (...) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (...). Eu cred ca totul a fost legal", a spus Paul Stănescu.

Declaraţia a fost făcută la Înalta Curte, unde Paul Stănescu s-a prezentat în legătură cu o cerere de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar în care este vizat şi vicepremierul.

AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...