Vicepreşedinte ASF, după delapidarea de la BRD Pensii: Niciun leu din activele participanţilor nu a fost deviat sau afectat/ Oficialul a fugit de explicaţii suplimentare

Vicepreşedinte ASF, după delapidarea de la BRD Pensii: Niciun leu din activele participanţilor nu a fost deviat sau afectat/ Oficialul a fugit de explicaţii suplimentare

„Sistemul de pensii private funcţionează foarte bine. Portofoliul e diversificat. Politica noastră e prudentă (....)

Noi monitorizăm toată activitatea administratorilor şi partea aceasta de investiţii astfel încât participanţii să fie protejaţi şi să obţină un randament cât mai bun”, a declarat Armeanu la audierile din Comisia de muncă din Camera Deputaţilor.

Întrebat de preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, dacă sunt alte probleme privind gestionarea fraduloasă a fondurilor de pensii, reprezentantul ASF a precizat: „Toţi administratorii funcţionează în condiţii normale. Activele participanţilor sunt segregate de activele fondurilor. Acest lucru a funcţionat şi în ultimul caz”.

Apoi, Armeanu a punctat: „Niciun leu din activele participanţilor nu a fost deviat sau afectat cumva. Activele sunt în siguranţă, sistemul funcţionează. Să se facă distincţia între activele administratorului şi cele ale fondului de pensii”.

La întrebarea lui Adrian Solomon „de ce se ajunge ca în cazul BRD să facă ce vor cu fondurile, să fure”, vicepreşedintele n-a răspuns. Armeanu nu a vrut nici să dea declaraţii presei pe teme de actualitate, fugind pe o uşă din spate a Comisiei de muncă. Anterior, vicepreşedintele ASF a precizat că întreaga comunicare pe teme specifice domeniului de care se ocupă se face prin intermediul biroului de presă al instituţiei.

Aşadar, Dan Armeanu a lăsat mai multe întrebări fără răspuns privind ce a făcut ASF să preîntâmpine un asenenea caz. Nici reacţia ulterioară percheziţiilor de la această bancă nu a fost una edificatoare, instituţia preferând să sublinieze doar că nu sunt afectaţi banii celor care contribuie, fără a vorbi de mecanismele deficitare în reglementarea pieţei.

Potrivit actului normatiov de funcţionare şi organizare, ASF exercită atribuţii de autorizare, reglementare, supraveghere şi control asupra sistemului de pensii private. ASF asigură realizarea activităţilor de supraveghere şi control atât a entităţilor din cadrul sistemului de pensii private, cât şi asupra activităţii Fondului de garantare a drepturilor în sistemul de pensii private, potrivit legii, în vederea prevenirii şi/sau sancţionării, după caz, a eventualelor abateri comise în legătură cu activităţile specifice desfăşurate de acestea în domeniul pensiilor private.

Delapidare de 23 de milioane de lei

Doi angajaţi ai unei bănci sunt suspectaţi că şi-ar fi însuşit şi folosit în interes personal peste 23 de milioane de lei din conturile unui fond privat de pensii, cu sprijinul unor apropiaţi şi a 7 firme. În total, 15 persoane fizice şi mai multe firme sunt acuzate de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii, în acest caz.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!