Vicepreședintele Africii de Sud cere o anchetă asupra corupției din guvern

Vicepreședintele Africii de Sud cere o anchetă asupra corupției din guvern

Vicepreședintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a cerut duminică înființarea unei comisii care să ancheteze acuzațiile de corupție la vârful statului, după cum a recomandat mediatoarea Republicii într-un raport exploziv, în noiembrie anul trecut, informează AFP.

"Trebuie să fim cinstiți și destul de curajoși pentru a înfrunta corupția din structurile de la vârful puterii. Susțin înființarea unei comisii de anchetă", a declarat Ramaphosa în timpul unui omagiu adus personalității anti-apartheid Chris Hani, asasinat în 1993.

Cyril Ramaphosa a făcut referire directă la recomandările fostei mediatoare a republicii, Thuli Madonsela, care a exprimat puternice suspiciuni privind legături între președintele sud-african Jacob Zuma și o foarte bogată familie de oameni de afaceri, familia Gupta.

Congresul Național African (ANC), la putere de la sfârșitul apartheidului, în 1994, a suferit o puternică scădere în urma alegerilor municipale din august 2016. Cu mai puțin de 54% de voturi la nivel național, partidul a cunoscut cel mai slab scor din istoria sa.

Potrivit mai multor analiști, principalul vinovat de acest declin este Zuma, implicat în mai multe scandaluri de corupție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front