Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu o acuză pe Dăncilă că mituiește baronii locali cu 6 miliarde de lei din bani publici: „Ce se-ntâmplă, doamnă Dăncilă? Vă-nțeapă broșa?”

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu o acuză, într-un comunicat de presă ironic și caustic, pe Viorica Dăncilă, ”premierul până joi”, că face gesturi disperate în încercarea de a rămâne la putere prin mituirea baronilor locali cu miliarde de lei din bani publici.

Comunicatul integral al vicepreședintelui PNL Gigel Știrbu: 

Agitație! Amărăciune! Jale! Disperare! Constat că zilele acestea doamna Dăncilă a început să simtă pe pielea ei ceea ce simt românii de când ea a preluat frâiele guvernării acestei țări. Punctul culminant a fost miercuri, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului, când deși doamna Dăncilă nu a asistat la premieră, tot a aflat că PSD nu a avut majoritate ca să aprobe citirea moțiunii.

Îngrozită fiind că PSD nu mai poate face ca de obicei ceea ce dorește în Parlamentul României și dându-și seama că a început număratoarea inversă pentru acest Guvern, și-a anulat toate deplasările, ca și ceilalți negociatori de bază din echipa ei, Iordache și Arsene și a scos pe piață o ofertă last minute pentru toți nemulțumiții din PSD: “premierul până joi”, Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că a aprobat proiecte de mică infrastructură trimise de primării în valoare de 6 miliarde de lei. Ce poate fi mai evident decât această mituire a baronilor PSD cu bani virtuali?!

Asistăm la zbaterea unui Guvern ținut la aparate pe care trebuie să-l deconectăm cât mai repede de la sursa de curent, pentru a salva ceea ce mai poate fi salvat din aceasta țară asuprita de PSD. Oamenii s-au săturat de acest mecanism corupt de cumpărare a primarilor ca mai apoi aceșia să încerce să cumpere voturile alegătorilor din comunitățile pe care le administrează.

Și vă dau un exemplu cum nu se poate mai elocvent: petrecere cu lăutari și plăpumi cadou de la mărinimosul Nandi Covlea, primar PSD în localitatea Prunișor, din Mehedinți, cu mesajul: “Ca să putem şi noi ajunge la bani, de la dumneavoastră cerem voturi, nimic altceva, decât voturi”.

Chiar nu v-ați săturat de această bișniță ieftină de a vă cumpăra voi între voi pe banii contribuabililor? Doamnă Dancilă, credeați că v-a făcut Dragnea premier pe viață? Aveți frica omului de rând? Nu înțelegeți că puteți să oferiți toți banii din lume, puteți să negociați ca la talcioc, românii vă vor plecați definitiv din politică?

Voturi, nimic altceva decât voturi! Asta veți avea! Numai voturi contra, doamnă „premier până joi”!

Confruntată cu o adevărată hemoragie de parlamentari PSD cu câteva zile înainte de votul la moțiunea de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că a aprobat proiecte de mică infrastructură trimise de primării în valoare de 6 miliarde de lei.

E vorba despre proiecte depuse pentru finanțare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), un instrument inventat de Vâlcov și care dublează practic Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Ambele programe sunt finanțate exclusiv de la bugetul de stat, stimulează fuga edililor de finanțările cu fonduri europene gratuite și sunt folosite tradițional de partidele de guvernământ pentru a-și răsplăti primarii.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing